Nytt om Gran Turismo HD

På E3 viste Sony en video fra Gran Turismo HD for PlayStation 3. Dette var en PS3-oppgradering av Gran Turismo 4, men det var ikke helt klart om det dreide seg om et helt nytt spill, eller bare en teknologidemo for å vise noe av det PS3 var i stand til. Nå er det bekreftet at Gran Turismo HD blir et eget spill, men at det bare tilbyr en liten smakebit av hva Gran Turismo-tilhengere har i vente på PS3.

I en artikkel hos japanske Famitsu (videreformidlet av GameSpot) forteller sjefen for Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, at mens han er veldig fornøyd med grafikken i spillet, er det ikke et ekte nestegenerasjons Gran Turismo-spill. Det meste av datainnholdet i spillet er nemlig direkte oversatt fra Gran Turismo 4 på PlayStation 2, og det er stort sett kun grafikkmotoren som har blitt oppgradert.

Yamauchi forteller også at ideen for spillet kom fra fotografimodusen i Gran Turismo 4. Her kan spillere ta bilder fra spillet, som de kan lagre i en mye høyere oppløsning enn gameplayet foregår i, og Yamauchi synes det ville være morsomt å se den grafikken animert i sanntid, med seksti bilder i sekundet. Gran Turismo HD støtter oppløsninger opp til 1920x1080p.

Vi vet ikke når Gran Turismo HD skal komme i salg, men det blir etter alt å dømme spillbart på Tokyo Game Show. Sony har nemlig tidligere fortalt at noe som de kalte "Gran Turismo Series" skal være tilgjengelig på den japanske messen i spillbar form, og det er neppe snakk om to ulike Gran Turismo-spill.

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen