Sniktitt

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal

Plattformelskende PlayStation 2-spillere har noe å glede seg til når Ratchet & Clank: Up Your Arsenal lanseres i november. Ikke bare kommer det med mer av det som gjorde forgjengerne så populære, men utviklerne har i tillegg tatt serien (og sjangeren) ut på nettet.

Side 1
Side 2

Ratchet på nett
Hvis ikke vi kan forvente noen særlig store gameplaynyheter, hva er så grunnen til at Insomniac Games ser på dette som det mest ambisiøse prosjektet deres noensinne? Svaret er flerspiller, både lokalt og over nettet. Da Insomniac fant ut at Ratchet & Clank skulle gå online, var de fast bestemt på å gjøre det ordentlig. Flerspillerkomponenten i dette spillet er ikke klistret på som noen artig ekstrafunksjon eller morsomme minispill - Insomniac mener selv at spillet kan kjempe mot de aller beste onlinespillene på markedet, og dette er ikke noe de bare sier for moro skyld.

Da Insomniac designet flerspillerkomponenten til Ratchet & Clank 3 lot de seg ikke inspirere av andre plattformspill. I stedet hentet de inspirasjonen sin fra de store gutta - spill som Battlefield 1942, Quake, Tribes og SOCOM: US Navy Seals. Det vi får servert her er altså lagbaserte kamper på store områder med kjøretøy og massevis av våpen. Her kommer det nye førstepersons kontrollsystemet til sin rett, og her kan du spille omtrent som et hvilket som helst annet førstepersons skytespill. Du kan spille både på nettet og på en enkelt PS2 (ved hjelp av delskjerm), og spillet støtter opp til fire spillere på samme maskin, hvis du har en adapter. Det sier seg nesten selv at det blir litt tafatt å kun være to spillere på et spill av denne typen, men det fungerer det også. På et nettverk (enten lokalt eller Internett) kan opp til åtte spillere spille samtidig.

Deathmatch i et plattformspill?
Ratchet & Clank 3 kommer med tre spillmodus: "Deathmatch", "Capture the Flag" og "Siege". "Deathmatch" går som vanlig ut på å drepe motstanderne flere ganger enn de får drept deg og dine lagkamerater, mens "Capture the Flag" går ut på å hente motstanderens flagg fra den godt beskyttede basen deres og bringe det tilbake til din egen base, mens du og laget ditt hindrer motstanderne å gjøre det samme. "Siege" er litt mer komplisert. Her må laget ditt storme fiendens base, ødelegge to enorme automatiske maskingeværstillinger, komme dere inn i basen og ødelegge kontrollmodulen dere finner der. Hele tiden må dere kjempe mot fienden som enten forsøker å forsvare basen sin eller angripe deres base.

Rundt om på kartene finnes det våpenplattformer som starter som nøytrale, men som spillerne kan ta over etter hvert som de spiller. Disse vil så skyte på alle motstandere som nærmer seg, og det gir naturligvis en rimelig stor fordel. Dessuten kan du gjenfødes ved slike våpenplattformer når du dør. Utviklerne også lagt til to kjøretøyer; en slags buggy som kalles "Turbo Slider" og et bombefly. Begge har plass til to spillere samtidig. Spillet støtter naturligvis også hodetelefoner og mikrofon, slik at lagkameratene kan kommunisere muntlig underveis.

Konklusjon
Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal kommer med alt det tilhengere av serien forventer. Spillet har flott grafikk og lyd, et perfeksjonert plattformgameplay, massevis av kule våpen og hjelpemidler og mengder med humor. I tillegg til dette har Insomniac lagt til et svært omfattende flerspillermodus som vil appellere like mye til hardcore gamere som til mer tilfeldige spillere. Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal kommer i salg 17. november, så det er bare å glede seg enten du har fulgt med serien fra starten av og gleder deg mest til enspillerdelen eller lar deg friste til Ratchet og Clank sitt univers av det spennende flerspillerelementet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden