Reisebrev fra E3 2004 - del 2

Gamer.no har i år sendt Erling Ellingsen og Kjetil Aakvik Gogstad til Los Angeles for å dekke verdens største spillmesse. Som en liten ekstra bonus vil de skrive reisebrev om selve turen og spe litt på med nyheter de ikke får plass til i andre artikler. Her er del to.

Side 1
Side 2

Ute etter øl
Etter å ha brukt en del til til å trekke inn den friske duften av asfalt, eksos og grass i skjønn forening var det på tide å bevege seg tilbake til hotellet for å plukke opp Erling. Neste mål for reisen var krysset av Jefferson og Sepulveda. Det var nemlig der Microsoft hadde valgt å legge årets store pressekonferanse. Vel framme, med bilen trygt plassert i parkeringshuset, slo vi følge med utallige andre pressefolk på vei inn for å registrere seg for arrangementet. Etter det var gjort var det bare å finne noen kjente ansikter og en øl. Det er nemlig en av fordelene med tilstelninger som dette, gratis øl og snacks.

I løpet av en times tid snakket Microsofts utsendte om hvordan det har gått med Xbox så langt, og ikke minst om hvordan de vil ha det fremover. Nye enheter ble vist frem og spill ble annonsert. En av tingene man la veldig stor vekt på var video-chat over Xbox Live. Dette er noe som kommer allerede til høsten. Nytteverdien er kanskje ikke så stor, men det kan bli moro likevel. Noe av det beste med denne delen av showet var kanskje at Jenny McCarthy var med på å fronte funksjonen.

Nye spill ble det også tid til. Størst vekt ble det som vanlig lagt på Halo 2 og Doom 3. Det ble annonsert flerspiller for Halo 2, noe som ikke akkurat var et sjokk. Det ble også demonstrert hvordan man nå kan skade kjøretøyene i Halo 2, og hvordan dette vil påvirke dets kjøreegenskaper. Det ble også demonstrert en del nye våpen og funksjoner. Det viktigste rundt spillet var uansett at man endelig har satt en fast lanseringsdato. For USA er denne datoen satt til 9. november, for å bevise det hadde like godt Peter Moore tatovert inn både Halo 2-logoen og ”November 9” på overarmen. Vi får bare håpe de klarer å holde det de lover, det er nemlig både flaut og dyrt å fjerne en slik tatovering.

Det ble også vist film fra Doom 3. Alle klippene fra dette spillet var tatt fra Xbox-versjonen av spillet. Akkurat det kunne man kanskje latt være, da hadde det i alle fall sett mer imponerende ut. Ikke det at det ikke uansett så utrolig heftig ut, det er bare det at man ikke kan stikke under en stol at PC-versjonen faktisk ser utallige ganger bedre ut. ”Nyheten” rundt dette spillet gikk mest på implementeringen av kooperativ flerspiller over nettverk, noe som helt klart burde bli en intens affære.

Den største nyheten kom helt på slutten av arrangementet. Da dukket nemlig en rekke sportskjendiser opp på scenen. De representerte Electronic Arts og EA Sports. Endelig ble det kunngjort at EA vil gi ut spill med støtte for Xbox Live. Ved siden av at det er en utrolig god nyhet, både for gamere og for Microsoft, var kanskje det største med akkurat den biten av showet en av heltene på scenen. Foran oss, i levende live, dog veldig skjelvende, sto selveste boksekongen selv: Muhammed Ali. Mannen som regnes som en av tidenes største idrettsmenn sto der midt blant en haug med unge jyplinger. Altså, blant en haug med unge, overbetalte, amerikanske idrettsutøvere. At hele salen reiste seg og klappet og heiet for å hylle kongen gjorde det hele til en svært så kul greie. Det er ikke hver dag man ser en levende legende. I fjor Tony Hawk, i år Muhammed Ali.

Ingen Xbox 2
Etter en kveld full av inntrykk, nyheter og noen små skuffelser var det hele over. Skuffelsene kom mest som følge av at man faktisk ikke kom med en eneste store nyhet om maskinvare slik mange hadde håpet på. Greit at det kommer et kamera til Xbox, men det veier på en måte ikke helt opp for mangelen av noe nytt og revolusjonerende, som for eksempel en sniktitt på Xbox 2! Skuffet og imponert på samme gang tok vi fatt på veien hjem til hotellet.

Tirsdagen begynte faktisk tidlig, ikke ”liksomtidlig” som mandagen. Allerede klokka 10.30 skulle vi være i Hollywood for å få med oss Nintendos store pressekonferanse. Litt sent ute, som vanlig, kom vi dit. Heldigvis hadde vi sett feil på planen slik at vi hadde mer tid enn vi faktisk trodde. Etter å ha blitt sjekket inn trådte vi inn i salen der det hele skulle skje. Langt der framme hang det to storskjermer over en liten scene. Det er mulig scenen egentlig var ganske stor, det var bare ikke så lett å se fra der vi satt. Etter en god del venting begynte det å skje ting der framme. Det ble vist en rekke nye spill i løpet av arrangementet. Noen mer spennende enn andre så klart. Den store nyheten var Nintendo DS som overgikk en hver nerds våteste drøm. Her får man i både pose og sekk, pluss en ekstra eske ved siden som også er fullstappet med funksjoner man ikke hadde plass til i verken sekken eller posen.

I morgen er første dag av E3 og vi har en rekke viktige og spennende avtaler. Hvordan det går med de får dere vite om dere følger nøye med på Gamer.no i løpet av dagen. Vi skal gjøre vårt beste for å holde dere løpende oppdatert om hva som skjer. At det blir mye spennende er det vel liten tvil om, og at du burde følge godt med er det enda mindre tvil om.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden