Anmeldelse

Republic: The Revolution

Ukraina, Georgia og Hviterussland er eksempler på land der politisk opposisjon kan være farlig for helsen. Den fiktive republikken Novistrana føyer seg pent inn i denne rekken, og som en ung og lovende politiker er det ditt mål å styrte den diktatoriske presidenten, og selv ta makten.

Politisk maktkamp
Republic er med andre ord en politisk simulator. I dette spillet må du bygge opp din egne politiske organisasjon, drive valgkamp og rydde politiske motstandere av veien, og alt dette i et land hvor den sittende presidenten med jernhånd slår ned på all politisk opposisjon. Her er politiske intriger hverdagskost, og skrupler praktisk talt ikke-eksisterende. Hva slags midler du tar i bruk for å nå målene dine er opp til deg, og du har mulighet til å gjøre alt fra å likvidere politiske motstandere til å arrangere musikkfestivaler.

Ingen kommer noen vei i politikken uten et stort støtteapparat, og det første målet ditt må være å rekruttere medarbeidere som kan hjelpe deg dit du vil. Alle karakterene i Novistrana har sin egne ideologiske overbevisning. Din egen overbevisning velger du ved å svare på en rekke spørsmål før spillet begynner. Ideologi i Republic har ingenting med det vi vanligvis forbinder med politiske ideologier å gjøre. Det er tre ulike ideologier: "Force", "influence" og "wealth". En karakters ideologiske overbevisning bestemmer hvilke politiske handlinger han har mulighet til å gjøre, samt hva slags forhold han har til deg (naturligvis basert på om hans overbevisning er i samsvar med din).

De som følger "force"-ideologien er folk som ikke er redde for å løse problemer ved hjelp av fysisk makt (for eksempel vold). "Influence"-folk er de som arbeider i kulissene, og som kjenner alle de riktige folkene. Disse folkene elsker politiske intriger. De som følger "wealth"-ideologien tror at penger løser alle problemer, og det er heldig, for vanligvis har de rikelig av dem. Når du skal hyre nye medarbeidere må du derfor ta deres ideologi i betraktning. En mann som følger "force"-ideologien vil ha helt andre muligheter enn en mann som følger "wealth"-ideologien.

Republic: The Revolution Windows Windows

Spilldetaljer

  • Lanseringsdato: 5. september 2003
  • Plattform: Windows
  • Utvikler: Elixir Studios

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen