Savner du Doom og Blood?

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Savner du førstepersons-skytespillene av den gode, gamle skolen? Vel, det gjør i hvert fall den lille uavhengige utvikleren TDGMods, som nå har påtatt seg å gjenopplive den utdødde "sjangeren".

Retro-FPS med noe attåt

Hypertension er navnet på et kommende FPS-spill som skal lanseres til Windows, Mac, Linux og Sega Dreamcast en gang utpå nyåret. Spillet er inspirert av den heller voldelige klassikeren Blood, som ble utgitt i 1997 og som dengang ble overraskende populært.

Hypertension skal ta i bruk samme spillmotor som det originale Doom-spillet, men med visse modifikasjoner som åpner for blant annet dynamisk lyssetting, interaktivitet med omgivelsene og bedre oppløsning.

Blodbad på gamlemåten. Bilde fra Blood.
Blodbad på gamlemåten. Bilde fra Blood.

Spillet vil ha alle fiendene fra Blood i tillegg til flere nye, og våpenutvalget vil omfatte alt fra høygafler og hagler til mer spesielle gjenstander som voodoo-dukker og sprøyter.

Det vil også være mulig å bruke ulike gjenstander som våpen, for eksempel avrevne kroppsdeler og olje man kan antenne med lighter, en idé som er hentet direkte fra Blood.

Spillet vil dessuten by på rollespill-elementer som for eksempel oppgaver som må løses og muligheten for å samle penger til å kjøpe diverse oppgraderinger.

Hypertension har også en historie som fortelles via forseggjorte mellomsekvenser med en kombinasjon av ekte video, dataeffekter og animasjon.

Retro-forkjemper

Stadig flere eldre spill gjøres tilgjengelige til for eksempel mobiltelefoner og Nintendos Virtual Console-tjeneste, og ifølge TDGMods er dette et tegn på at retrospill er på moten igjen.

hjemmesiden skriver de blant annet at de gamle, kornete FPS-spillene hadde en spesiell kvalitet og appell som dagens spill ikke nødvendigvis har og at grafikk egentlig ikke er så avgjørende.

– Så snart grafikk har samme nivå som virkeligheten, vil spill miste sin betydning. Årsaken til at barn og voksne spiller spill er jo nettopp å flykte fra virkeligheten, skriver TDSMods.

Om du er uenig i disse betraktningene og tilhører de såkalte "grafikkhorene" bør du altså muligens ligge unna Hypertension, men for alle andre vil spillet altså bli tilgjengelig en gang i 2010 og skal også ifølge hjemmesiden være gratis.

Mens du venter kan du jo kose deg med en trailer som TDSMods lanserte i forbindelse med kunngjøringen av spillet (se under).(Kilder: Pressemelding, TDSMods)

Kommentarer (27)

Forsiden akkurat nå

Til toppen