Selger for dårlig

Sega ferdig med voksne spill for Wii?

Selger for dårlig

Wii-spill for voksne selger for dårlig, mener Sega-mann.

I 2009 lanserte Sega tre spill ment for et eldre publikum på Wii, nemlig Madworld, The Conduit og House of the Dead: Overkill. Sega har tidligere uttalt at de er skuffet over salget til både Madworld og House of the Dead: Overkill, men at The Conduit har solgt godt nok.

Sega hisser på seg voksne Wii-eiere.
Sega hisser på seg voksne Wii-eiere.

I fjor høst forsikret Sega of America-president Mike Hayes om at selskapet ville fortsette å satse på voksne spill på Wii, men nå kommer det andre signaler fra utgiveren. I en podcast hos 1UP stilte studiosjefen hos Sega of America, Constantine Hantzopoulos, følgende retoriske spørsmål:

– Kommer vi til å lage flere voksne spill for Wii? Sannsynligvis ikke.

Interessant nok er Hantzopoulos' viktigste argument et spill Sega ikke hadde noe med å gjøre, nemlig EA-spillet Dead Space: Extraction:

– Se på Dead Space. Vi ble sjokkert. Dette var den store testen. Du har EA, med alle sine markedsføringsmuskler og en etablert franchise som har fått god kritikk på 360 og PS3. Det burde solgt tonnevis, ikke sant? Vi fikk tall, virkelige tall i tillegg til NPD, og "woah!".

Det forklares ikke hvor tallene stammer fra, men ifølge NPD solgte spillet kun 9000 kopier i USA den første måneden det var i salg.

The Conduit

Wii
Slippdato: 10. juli 2009
Sjanger: Action
Utvikler: High Voltage Software
Utgiver: SEGA Europe

Madworld

Wii
Slippdato: 20. mars 2009
Sjanger: Action
Utvikler: PlatinumGames
Utgiver: SEGA Europe

House of the Dead: Overkill

Wii
Slippdato: 13. februar 2009
Sjanger: Action
Utvikler: Kuju Entertainment
Utgiver: SEGA Europe

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen