Serious Sam: The Second Encounter

To hagler er bedre enn én
Mange har nok savnet den gode gamle cooperative multiplayer-modusen, der man kan koble opp en gjeng med venner og samarbeide i stedet for å jakte på hverandre hele tiden. Det er derfor gledelig å meddele at SS2 har støtte for dette (til og med split-screen!), der man kan sette antall monstre proporsjonalt med antall deltakere, ubegrenset ammunisjon osv. Artig er det også at man da spiller de samme brettene som i single player. Det følger allikevel med noen multiplayerbrett beregnet for DeathMatch, eller Seriously Warped Deathmatch som skaperne har valgt å kalle det. Her finnes det flere forskjellige spilltyper, inkludert "Rugby Rules", der man får poeng for hvert sekund man klarer å holde 'ballen', men selvsagt også den gode gamle typen.

Selv spilte jeg igjennom spillet på drøye ti timer effektivt, og med godt over 400 savegame (ja, jeg er lat) blir det nok det dobbelte i antall timer moro. Legg til at jeg gjerne kunne spilt igjennom en gang til for å finne flere secrets og masse timer med multiplayer, så har SS2 faktisk en varighetsfaktor som få andre spill kan skilte med. Og kanskje det beste av alt - spillet koster bare 299,-!

Det er vanskelig å finne så mye å trekke på, men en ting er sikkert: Spillet kunne gjerne hatt litt kortere loadetider, for det går brått 10 sekunder hver eneste gang du quickloader, og bortimot halvminuttet når du laster et nytt brett. I tillegg går spillet litt hakkete de første fem sekundene etter du har trykket quicksaveknappen. AIen kan også diskuteres - de fleste monstrene går bare rett på samme hva de støter på, og står du med sniperrifle langt unna er det flere av monstrene som ikke reagerer når de blir skutt på. Men SS2 har aldri prøvd å være realistisk, så jeg trekker ikke så mye på det.

Konklusjon
Så - hvis du likte Doom (eller Serious Sam, for den saks skyld) og er litt lei av Ghost Recon, Medal of Honor og alle de andre spillene som absolutt skal være så realistiske, er Serious Sam: The Second Encounter ytterst befriende. Tusenvis av monstre venter på deg for bare 299 kroner - det er fem øre pr. monster, det!

Vurdering

Forsiden akkurat nå

Til toppen