Jammen ikke hverdagskost

Sid Meier får merkedag

Jammen ikke hverdagskost

Civilization-skaperen hylles med en egen dag i hjemstaten.

Sid Meier anses ofte for å være en av de aller største personlighetene i spillindustrien, der han med snart tredve års utvikling av noen av tidenes mest kritikerroste strategispill fortsatt holder det gående. Vi i redaksjonen liker å hylle ham ved å spille spillene hans, men i hjemstaten Maryland tar de det hele enda et skritt lenger.

I går kunne nemlig guvernøren av Maryland, Martin O'Malley, kunngjøre at 21. september fra nå av er den offisielle «Sid Meiers Civilization V-dagen».

– Sid Meier er kjent både i Maryland og verden som en pioner for TV-spill, der han i 1982 var med på å stifte sitt første studio i Baltimore County, Maryland og i dag fortsetter en tradisjon for å videreutvikle talentet og kreativiteten til kommende generasjoner, erklærte O'Malley.

Skjermbilde fra det kommende Civilization V.
Skjermbilde fra det kommende Civilization V.

Dette blir neppe en røddag på norske kalendere med det første, men det er ingenting i veien for at entusiaster av den aldrende mannens utgivelser kan ha sin egen feiring av en sann merkedag.

Sid Meiers neste spill er det femte spillet i Civilization-serien, og planlegges utgitt 24. september. Vi tok en titt på det under GDC i San Francisco i mars. Vi kommer også med en oppdatert sniktitt i starten av august.

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen