Anmeldelse

Ski Jumping 2004

RTL har lenge vært dominerende innenfor skihoppsjangeren, men nå får de konkurranse fra det polske produksjonsselskapet L´Art. Med Ski Jumping 2004 lover utviklerne høy realisme og luftige svev. Holder de løftene sine?

Side 1
Side 2
Side 3

Støtter flerspiller "Ski Jumping 2004" gir deg også muligheten til å spille mot kameratene dine, enten på samme PC eller via nettverk. Opp til åtte spillere kan brake sammen i hoppbakken, og det er faktisk en god del underholdning i å ha kameratene på besøk til en omgang eller to med skihopping. Det er også lagt inn en mulighet for at flere personer kan spille sammen mot hverandre i karrieremodus, men dette blir en heller tidkrevende affære som ikke fikk like stor entusiasme ut av kameratgjengen.

Grafikken i spillet er det lite å si på. Den er solid, og i enkelte tilfeller en god del bedre enn hos konkurrenten "RTL Ski Jumping 2004". Alle hoppbakkene i spillet - 39 i alt - er baserte på detaljerte tegninger fra originalene, og det må sies at Holmenkollbakken er imponerende gjengitt i spillet. Hopperne er detaljerte og oppfører seg naturlig i bakken. Naturomgivelsene er flotte, og skaper en fin atmosfære rundt bakkene. Man ser små biler og busser som kjører til og fra parkeringsplassene, og det er i det hele tatt lagt mye vekt på realisme. Det eneste som trekker ned hva grafikken anngår, er tilskuerne. De ser ut som utklippte avisbilder som er blitt plassert spredt rundt om på tribunene. De har hakkete bevegelser og bryter veldig med alt annet grafisk innhold i spillet, som er veldig godt gjennomført. Spillet krever relativt beskjeden maskinvare og de fleste nyere PC-er vil takle dette spillet fint.

Lyden er stor sett brukbar. Vinden suser mot deg i det du flyr nedover bakken, publikumsbruset slår i mot deg, og du føler nesten at du har kommet rett inn i en direktesending på TV. Men det er før kommentatorene åpner kjeften. Her har engelskmennene innvadert hoppsporten igjen, og kommer med flåsete, uinspirerte og snobbete engelske fraser i det du lander nede på sletta. Ski Jumping 2004 hadde vært noe helt annet med Arne Scheie og Espen Bredesen, som hylende kommenterer at dommer "C" kun ga 16,5 i stilkarakter for det flotte hoppet du nettopp presterte.

Konklusjon "Ski Jumping 2004" er en frisk tilvekst til den ikke alt for overfylte hoppspillsjangeren. Spillet er bedre enn "RTL Ski Jumping 2004" på mange områder, og da særlig innenfor realisme og grafikk. Spillet er i undertegnedes øyne litt for vanskelig, og mange vil nok rynke på nesen og gi opp spillet nettopp av den grunn. Er du derimot en ekte hoppinteressert, som er villig til å ofre tid og svette på å skape den perfekte skihopper, så bør du absolutt ta en titt på dette spillet. Spillet inneholder tross enkelte små mangler mye bra, og med den relativt lave prisen på rundt 299 kroner. er det vel verdt pengene. Det må det være lov til å si, dere.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden