Slutt for Factor 5?

Slutt for Factor 5?

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

For kort tid siden ble det klart at Factor 5 måtte si opp 37 av sine ansatte etter å ha havnet i økonomisk uføre.

Lair-utvikler i alvorlig trøbbel?
Lair-utvikler i alvorlig trøbbel?

Årsaken til problemene var at den unge utgiveren Brash Entertainment gikk konkurs. Brash finansierte et nytt Superman-spill under utvikling hos Factor 5, og når de gikk dukken forsvant også pengene.

Nå har IGN-journalist Matt Cassima publisert en e-post han fikk i helgen. I følge denne e-posten har Factor 5 nå stengt dørene for godt.

Factor 5 har ikke kommentert saken selv. Om rapporten er sann, betyr dette at nok en erfaren utvikler har gått dukken i løpet av de siste månedene.

Den amerikanske utvikleren startet tilværelsen sin i Tyskland, hvor de ble kjent for de klassiske Turrican-spillene for Amiga, C64 og Atari ST.

Etter å ha flyttet virksomheten til USA inngikk de et partnerskap med Nintendo, og produserte spill som Star Wars: Rogue Squadron. Det forrige spillet deres var Lair, for PS3.

Lair

PS3
Slippdato: 14. november 2007
Sjanger: Action
Utvikler: Factor 5
Utgiver: SCEE

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen