Sony saksøker Lik-Sang

I løpet av den siste tiden har Sony Computer Entertainment gått rettens vei for å hindre flere selskaper i å importere PSP til Storbritannia, og nå har de også saksøkt Hong Kong-baserte Lik-Sang i håp om å stoppe det populære selskapet fra å selge PSP-konsoller til Europeiske kunder. Grunnen til dette er at Sony mener denne eksporten til Europa vil være ødeleggende for markedet når de selv lanserer konsollen i de europeiske territoriene.

Mens søksmål mot britiske nettbutikker til nå har gått i Sony sin favør, takket være europeiske lover om parallellimport, kan det bli vanskelig for Sony å stoppe Lik-Sang. Lovene i Hong Kong tillater nemlig fri handel av lovlige varer så snart de kommer på markedet (uansett hvor i verden de blir lansert).

Lik-Sang ser på Sony sitt søksmål som et kynisk forsøk på å skaffe seg total kontroll over markedet, og hevder det er det mest aggressive angrepet på egne kunder i spillindustriens 30 år lange historie. Videre hevder de at Sony ser ut til å ville å hindre spillentusiaster verden over i å kjøpe produkter som kun blir lansert i Asia.

Lik-Sang vil forøvrig berolige alle europeiske kunder om at de for øyeblikket ikke behøver å engste seg over dette søksmålet. Dermed er det fortsatt mulig for europeiske kunder å kjøpe en japansk PSP for cirka 1575 norske kroner (pluss moms og frakt). Lik-Sang forteller at de vil oppdatere nyhetsseksjonen på nettstedet sitt etter hvert som situasjonen utvikler seg.

Den offisielle europeiske lanseringen av Sony PSP finner sted 1. september.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen