Sony slår kraftig tilbake

Sony slår kraftig tilbake

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Vi skrev nylig om furore blant utviklerne på grunn av en høyst diskutabel praksis fra Sony, en såkalt båndbredde-avgift som tar betalt per Gigabyte lastet ned fra Playstation Network. Med andre ord vil regningen fra Sony stige desto flere ganger ens materiell blir lastet ned.

Nå har Sony kommet med et kraftig tilbakeslag mot kritikerne – Sony vil nå tilby å matche utviklingskostnadene av et spill, med den forutsetningen at spillet vil forbli eksklusivt til PSN. Sony presiserer at de ikke ønsker å kjøpe rettighetene til spillet, slik for eksempel Microsoft har gjort med tidligere titler, men tilbyr altså heller å finansiere utviklingen mot eksklusivitet. Tilbudet vil riktignok kun gjelde såkalte egen-utgivere (typisk små nisjeselskap som står for både utvikling og utgivelse), ergo blir store utgivere som for eksempel EA og Ubisoft ekskludert.

Dette er likevel svært gode nyheter, især for de som fryktet at båndbredde-avgiften ville bety slutten for spill utviklet av mindre utviklere som ikke kunne stille med de økonomiske musklene som gigantene.

(Kilde: psxextreme.com)

Sony PlayStation 3 60 GB

Sony PlayStation 3 40 GB

Sony PlayStation 3 80 GB

Kommentarer (15)

Forsiden akkurat nå

Til toppen