Konkurranse

Spillåret 2008 – festen fortsetter

Godt nytt spillår

Vi tar frem vår altoverskuende lupe og ser på noen av godbitene 2008 har å by på.

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

Fracture (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 3. kvartal

Du tar rollen som soldaten Mason Briggs rundt 150 år inn i fremtiden, hvor en ny amerikansk borgerkrig herjer. Det spesielle med actionspillet Fracture er at det tilbyr svært avanserte våpensystemer og interaktivitet med terrenget. Lucasarts har selv sagt at du aldri skal forlate en slagmark i samme stand som du inntok den i, noe som lover godt for skyteglade landskapsarkitekter.

Les også:Tidenes råeste spillvåpen

Fallout 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 3. kvartal

Det tredje kapitlet i Fallout-serien utvikles av kritikerroste Bethseda, som blant annet har The Elder Scrolls-serien på sin CV. Fallout 3 er et rollespill satt til et postapokalyptisk USA i år 2077. Spillet ligner i grunnoppbygning mye på det fantastiske Oblivion, men Bethesda har også gjort en del endringer for å sikre at Fallout 3 er like oppslukende som seriens to tidligere spill.

Les også:Vår sniktitt

Battlefield: Bad Company (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 2008

Den nyeste tilveksten til den svært populære Battlefield-serien skal i motsetning til de tidligere spillene ha fokus på enspillerdelen. Spillet benytter seg av Digital Illusions nye Frostbite-grafikkmotor, og spillopplevelsen farges av sort humor og fullt ødeleggbare miljøer. Et potensielt storspill som det knytter seg store forventninger til.

Les også
Filmsekvenser med kjente skuespillere

Brütal Legend (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 2008

Fra Tim Schaefer og folkene bak Psychonauts, kommer et nytt og noe spesielt spill. Du tar rollen som «roadien» Eddie Riggs (spilt av Jack Black) som blir sendt tilbake i tiden for å redde verden, og vi gleder oss stort til å se mer av det ullne og spesielle gameplayet som vi tipper få utenom autheuren selv vet hva egentlig går ut på.

De Blob (DS, Wii)

Slippdato: 2008

De Blob er basert på et fargerikt spill skapt av studenter, og er noe av det stilistisk sett mest spennende i 2008. Du styrer en liten klatt som skal hjelpe byen Chroma City med å få tilbake fargene som et ondt selskap har tatt fra den. Ved først å rulle klatten i maling kan du male bygningene i byen, og her ligger alt til rette for en kunstnerisk og annerledes opplevelse.

Empire: Total War (PC)

Slippdato: 2008

Et nytt kapittel i den berømte strategiserien Total War mottas alltid med åpne armer. Empire finner sted på 1700-tallet og spenner om tema som den industrielle revolusjonen, koloniseringen av den nye verden og etableringen av USA. I tillegg til forbedrede sanntidskamper til lands, vil vi også få muligheten til å delta i sjøslag, samt leke med et helt nytt system for diplomati, handel og spionasje.

Totems (PC, Xbox 360)

Slippdato: 2008

Fra skaperne av klassikeren Outcast kommer plattform/actionspillet Totems. Spillet er inspirert av urbansporten parkour, og skal finne sted i en magisk verden hvor ikke-lineært gameplay og åpne, interaktive miljøer er stikkord. Et av årets potensielt mest friske og nyskapende spill.

Kommer, kommer ikke...

Flere potensielle storspill har en mentalitet som sier at de er ferdige når de er ferdige, og selv om det kanskje ser litt mørkt ut, er det flere spill vi håper at vi får klørne i før 2008 er omme:

Alan Wake (PC, Xbox 360)

Fable 2 (Xbox 360)

Final Fantasy XIII (PlayStation 3)

Gran Turismo 5 (PlayStation 3)

Killzone 2 (PlayStation 3)

Mafia II (PC)

Resident Evil 5 (PlayStation 3, Xbox 360)

StarCraft II (PC)

Som dere sikkert ser er det også en haug med spennende spill vi velger å utelate fra vår liste. Dette er ikke fordi vi ikke tror at de kan bli til noe interessant, men mer av frykt for at denne artikkelen ville blitt en roman snarere enn en nyttig liste.

Det er nok ingen grunn til å bekymre seg for at spillåret 2008 skal bli en nedtur etter det rekordsterke året i fjor. 2008 byr på en lang rekke spill for enhver smak, og vi ser alt fra potensielle storkanoner, til etablerte franchiser og nyvinnende konsepter. Som alltid vil det nok i år også komme spill som overrumpler oss, og disse kan fort havne på listen når året til slutt skal oppsummeres – uten at de var i nærheten av å komme med her.

Vi får saktens håpe at det ikke bare er kvantiteten som er til stede, og vi skal prise oss lykkelig hvis vi får spill som holder like fremragende kvalitet som for eksempel Half-Life 2: The Orange Box, BioShock, Super Mario Galaxy og så videre.

Flere av utgivelsesdatoene er som dere ser noe vage, men vi kommer til å oppdatere vår utgivelsesliste fortløpende så fort utgiverne bekrefter disse. Vi i Gamer.no ønsker alle våre lesere et riktig godt spillår – måtte våre øyne bli like røde og våre fingre like såre som i fjor.

NB: Vi gjør oppmerksom på at utgivelsesdatoene i artikkelen baserer seg på offisiell informasjon fra utgiver eller distributør per 14. januar 2008. Vi garanterer ikke at dette blir de endelige lanseringsdatoene.

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

Siste fra forsiden