Intervju

Spillrapport fra PlayStation Experience

Årets beste mulighet for å få en viss følelse med hva vi kan forvente av spill foran vinter- og vårsesongen på PlayStation 2, var uten tvil PlayStation Experience i begynnelsen av november. Vi tok en nærmere titt på titlene som ligger rett rundt kanten og sørget for å få loddet stemningen i de ulike sjangerene ved starten på høysesong.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Eventyr / Spenning fortsetter:

Syphon Filter: The Omega Strain (27. februar 2004)
En halvgammel klassiker får nok en oppfølger og det er bare å forberede seg til en ny runde med forhåpentligvis store spillopplevelser på denne fronten. Praktisk sett veldig nært tidligere utgaver, visuelt sett oppgradert på de fleste områder. Riktignok får man ikke den enorme følelsen av å være overveldet som man gjerne satt igjen med da man spilte Metal Gear Solid 2 for første gang, men forventningene til spillet er uten tvil blant topp 5 i denne sjangeren for perioden som kommer. Har du ikke spilt de tidligere utgavene, er det bare til å gjøre et forsøk nå og være klar for denne dagen. Vi fikk noe spilletid på Playstation Experience og kan egentlig bare bekrefte at dette er et spill vi ser fram til. Lyseffektene virket litt urealistiske i mørke rom, men det er bare småplukk for et spill av denne typen. SF: TOS ligger med andre ord an til å bli en opplevelse både for erfarne spillere av serien og for de som tar sitt første oppdrag som hemmelig agent.

The Suffering (3. desember)
Det eneste bidraget i 18+-seksjonen som det faktisk var noen verdi i å titte nærmere på. Utseendemessig veldig pent og med et svært polert og realistisk utseende. Lyseffektene i seg selv så ut til å gjøre spillet verdt pengene det koster, noe som uten tvil bidrar i positiv retning for et spill av denne typen. Vi snakker utelukkende om et spennings/skremsels-spill fullt av voldelige og blodige detaljer, en slags psykotisk thriller hvor du selv spiller hovedrollen. Spillversjonen vi la fingrene våre på var dessverre noe halvferdig, så vi endte opp med å henge den ene PlayStationen etter den andre. Det satte imidlertid ikke en stopper for vår begeistring overfor noe som kan bli et meget godt valg for din egen del i årets desemberrush.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (dato ikke kunngjort)
Endelig fikk vi tatt en skikkelig titt på traileren for MGS3 i DVD-format. Fremdeles ingen spillbar demo dessverre, men spillet ser unektelig veldig imponerende ut. De fleste har nok sett et skjermbilde eller to fra dette spillet, gjerne i tillegg til en filmsnutt her og der, og det er bare en ting å si: Alt ser enda bedre ut i virkeligheten. Det største problemet med spillet ser enkelt og greit ut til å være at det fortsatt er så lenge til det ankommer butikken. Grafisk og stemningsmessig kan det fort overgå begge de to tidligere utgavene i serien. Effektene ser ut til å ligge enda et hakk over det vi ble introdusert til i MGS2, selv om vi denne gang befinner oss midt i en jungel. Her er det ingenting annet å gjøre enn å legge seg nedpå senga og telle plankene i taket nok en gang mens vi venter, bortsett fra å kanskje spille igjennom Sons of Liberty nok en gang.

Plattform:

Sonic Heroes (5. desember)
Virker som en spennende utvidelse av Sonic-konseptet og kommer endelig på flere plattformer enn Segas egne. Du stiller med tre ulike karakterer, Sonic, Knuckles og Tails, alle med hver sin spesielle egenskap som du må utnytte for å komme deg igjennom de ulike brettene. Enkelte husker kanskje The Lost Vikings på Amiga (og vel også PC) og kan nikke gjenkjennende til en plattformer av denne typen. De første brettene vi spilte igjennom virket noe enkle, noe som sikkert kommer av at dette er et spill som i utgangspunktet er myntet på barn. Konseptet virker imidlertid spennende nok, så dette er nok et spill vi trenger litt mer tid med før vi kan gi en endelig dom. Husk iallfall å vurdere denne tittelen til de minste (eller til deg selv om du er ihuga Sonic-fan) foran julekjøpet.

Ingen bilder tilgjengelig fra PlayStation 2-versjonen av Sonic Heroes.

Det kommer selvfølgelig også et godt knippe med forholdsvis standard plattformspill i løpet av vinteren og ettersom det er såpass mange og de fleste vet hva et godt plattformspill dreier seg om, velger vi heller å bare gi en veldig rask gjennomgang av førsteinntrykk og når dere kan forvente spillet i butikkene.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden