Intervju

Spillrapport fra PlayStation Experience

Årets beste mulighet for å få en viss følelse med hva vi kan forvente av spill foran vinter- og vårsesongen på PlayStation 2, var uten tvil PlayStation Experience i begynnelsen av november. Vi tok en nærmere titt på titlene som ligger rett rundt kanten og sørget for å få loddet stemningen i de ulike sjangerene ved starten på høysesong.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Plattform fortsetter:

Ratchet & Clank: Going Commando (21. november)
Dette ser ut som et spill som er sin forløper verdig. Utseendemessig veldig pent og ser ut til å spille minst like bra som forgjengeren. Vi fikk litt for liten tid med spillet til å gi noen større gjennomgang, men vi kan love deg at dette er et spill du bør holde utskikk for dersom du er fan av sjangeren. Man kan ikke nevne Ratchet and Clank 2 når det gjelder plattformspill for vinteren uten å samtidig nevne Jak II: Renegade (ute nå). Begge spillenes forgjengere kom ut rett foran jul i 2001 - og sannelig meg kommer begge oppfølgerene ut på samme tid også. Vi har allerede anmeldt Jak II: Renegade, så i stedet for å forsøke å gi en introduksjon av spillet, foreslår vi at du heller bare tar en titt på anmeldelsen.

Kya: Dark Lineage (21. november).
Spillet ser noe mer anonymt og ser ut til å mangle noe av de særegenhetene som gjør de to foregående spillene til utmerkede sjangereksempler. Kya er en søt, liten pike, men det spørs om hun klarer å overgå sjarmen til to så karismatiske karer som for eksempel Jak og Daxter. Slippdato nærmer seg fort, så det burde ikke ta alt for lang tid før vi har et svar på bordet.

Pitfall Harry (31. januar 2004)
Også dette spillet kan by på de klassiske elementene som stort sett alle plattformspill byr på, men utseendemessig ser det veldig pent og polert ut. Harry ser også ut som en absolutt likandes kar og spillfølelsen var god og presis. Dersom Edge of Reality klarer å følge opp til den fullstendige versjonen, er dette absolutt et spill som kan få folk til å sperre øynene opp i vårsesongen.

Prince of Persia: The Sands of Time (21. november).
PoP-serien har fostret flere gode spill igjennom tidens løp og TSoT ser ut til å klare å holde på den gode følelsen fra de tidligere spillene. I tillegg har man det noe unike konseptet med at man faktisk kan reversere og "spole tilbake" tiden dersom man skulle gjøre en tabbe og for eksempel hoppe utenfor en kant man helst ikke burde ha bestemt seg for å forlate. Dette åpner selvfølgelig også for et helt nytt univers av mysterier og gåter i selve spillet, så de av oss som likte å leke rundt med tidsbegrepet i Blinx blir nok ikke skuffet denne gangen heller.

Aktivitetsspill

Sing Pop / Classic (april 2004)
En konseptidé som garantert er / blir stor i Japan og etter all sannsynlighet her i Europa også. Like enkelt som det er genialt, dette er karaoke for hjemmemarkedet i konkurranseform på en enkel plattform som PS2. Velg musikkvideo, rens stemmebåndet, hold mikrofonen klar og innta Elvis-posituren, her skal det ikke spares på gauleevnene! Mulighetene for litt tørrtrening før du går i kamp med (tidligere) venner er selvfølgelig også til stede, implementert som en slags historiemodus. Etter lange netters hard trening og ensom synging foran tvskjermen, starter konsumet av IFA-pastiller i stor skala. Besøket ringer på døren og du åpner opp for ditt livs hardeste kamp uten andre våpen enn din egen stemme.

Skulle du (og vennene dine) imidlertid være av en art med litt mindre konkurranseinstinkt, er det også mulig å satse på en liten duett for felles kos av hverandres trommehinner. Ørene våre kommer nok aldri til å returnere til dagens tilstand etter introduksjonen av dette konseptet, men morsomt blir det garantert. Det er litt samme inntrykk som man fikk første gang DDR ble presentert, en slags underlig følelse av hvorfor ingen har tenkt på nettopp dette før.

Med mulighet for integrasjon med EyeToy (slik at du i tillegg også kan være en del av musikkvideoen) og nedlasting av innhold fra internett, skal du ikke se bort i fra at du fort tilbringer flere timer med dette spillet enn du antok. Hva slags innhold som kan lastes ned fra Internett gjenstår fremdeles å se, men vi antar på bakgrunn av størrelseskrav og lignende at det ikke dreier seg om flere musikkvideoer eller en utvidelse av sangbasen. Når man også skilter med ulike stemmeeffekter og det hele presenteres som en slags kamp mellom de involverte, bør det absolutt være duket for skrålekamp over hele vårt langstrakte land.

Konkurransekonseptet er gjennomført ved at man hele tiden får en analyse av hvor godt man synger, sammenlignet med referansegrunnlaget. Det er flere vanskelighetsgrader, så det skal ikke være noe i veien for at selv de mest tonedøve av oss kan ha det gøy her. Vakende rett under overflaten ser vi også gode muligheter for at det kommer flere tilleggspakker med innhold til dette spillet, så her er det bare til å gjøre seg klar til å synge Heidi Hauges klassikere med en god ansamling venner en sen fredags kveld.

Les også
Conan

Konklusjon
Det bugner av interessante spill foran vintersesongen, årets desiderte høydepunkt for spillslipp. Hvilke spill du velger avhenger selvfølgelig av hvilken sjanger du foretrekker, men det virker jevnt over som om det befinner seg gode titler over hele linja. Personlig ser jeg fram til de noe mer uvanlige titlene, slik som blant annet Gregory Horror Show. Blant de mer spennende oppfølgerene finner vi Ratchet & Clank 2 og Syphon Filter: The Omega Strain, to spill som begge ligger an til å gjøre det svært godt i hver sin sjanger. Spennende titler skal det ikke mangle på, men ta en ekstra titt i anmeldelsesarkivet vårt før du gjør den endelige avgjørelsen, det kan fort sørge for at du unngår et feilkjøp og heller forsikre deg om en jul med kun gode minner. Lykke til i førjulsrushet!

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden