Square Enix i markedsføringstrøbbel

Square Enix i markedsføringstrøbbel

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Square Enix fikk i etterkant av Final Fantasy XIIIs lansering tidligere i år en del pepper fordi PS3-utgaven av spillet så bedre ut enn Xbox 360-versjonen. I tillegg har det vært protester fra folk som mener at gigantutgiveren har brukt materiale fra PS3-versjonen i reklamesnutter for Xbox-spillet.

Disse klagene har Britain's Advertising Standards Authority tatt stilling til, og de har konkludert med at dette er villedende markedsføring fra Square Enix sin side. En representant for organet uttalte:

– Vi testet begge spillene, på skjermer med identisk oppsett, og lot spillene kjøre på siden av hverandre. Vi la merke til at det var en observerbar forskjell i bildekvaliteten mellom de to – PS3- versjonen hadde skarpere bilde og mer levende farger i spillets mellomsekvenser.

Square Enix har selvsagt sine unnskyldninger klare, de peker på at videosnuttene i reklamene er hentet fra spillets forhåndslagde mellomsekvenser og ikke spillet i seg selv, og at forskjellene uansett er minimale.

Konsekvensen blir uansett at Square Enix nektes å vise reklamen slik den er nå, for all fremtid. Som Kotaku påpeker spørs det likevel hvor stor betydning dette har, da spillet har vært ute på markedet i flere måneder allerede.

Les også: Nysgjerrig på Final Fantasy XIII?
Les også: Anmeldelse: Final Fantasy XIII
Les også: Kampscener fra Final Fantasy XIII


(Kilde: Kotaku)

Final Fantasy XIII

X360
Slippdato: 9. mars 2010
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Square Enix
Utgiver: Square Enix

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen