Styr PS3 med mobilen

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Sonys Aino-telefon vakte stor oppmerksomhet da den ble annonsert i slutten av mai. Selv om telefonen hovedsaklig er ment som en billig trykkskjerm-telefon, har den også blitt utstyrt med en rekke finesser som er særlig spennende for oss spillelskere.

Sony Ericsson Aino.
Sony Ericsson Aino.

Nå nærmer lansering av telefonen seg med stormskritt. Aino er forventet i butikkene rundt oktober/november, og i den anledning har Sony sluppet litt ekstra informasjon rettet mot spillerne. Aino er den første telefonen i en trolig serie av flere telefoner i Sonys såkalte kommunikasjons- og underholdningssatsning. Telefonen vil tilby en rekke unike muligheter for å styre og kontrollere Playstation 3-konsollen: Sony lover at tilnærmet alt av konsollens muligheter skal være mulig å styre via telefonen – både lokalt og eksternt. Eksempelvis skal man kunne skru konsollen både av og på via telefonen, navigere gjennom XMB og ikke minst, bruke nettleseren på konsollen. I tillegg skal det også være mulig å benytte seg av konsollens Blu-Ray-spiller via telefonen, enten via Wi-fi eller 3G.

Kanskje mest spennende er muligheten for å besøke Playstation Store via telefonen, herfra kan man både kjøpe og laste ned spill til konsollen eksternt. Ergo kan man eksempelvis sørge for at Dirt 2-demoen er ferdig nedlastet og klar til du kommer hjem fra jobb. Sony lover at det skal være svært enkelt å benytte seg av konsollens funksjoner via telefonen, et enkelt knappetrykk på telefonen er alt som kreves for å starte applikasjonen som styrer konsollen. Derfra foregår styring av konsollen via telefonens tastatur og navigasjonsknapp.

Vil du vite mer om telefonen kan du lese Amobils sak om telefonen.

(Kilde: CVG.com)

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen