Anmeldelse

Super Monkey Ball

Super Monkey Ball er et av de mest originale lanseringspillene til Nintendo GameCube, og har fort blitt en favoritt blant Nintendo-fansen. Konseptet er enkelt, og spillet passer godt til alle aldersgrupper. Det er også Segas første spill til GameCube, og en port av et Arkade-spill. Dette spillet representerer alt Sega, og for så vidt Nintendo, står for: Det er nyvinnende, pent og morsomt.

Side 1
Side 2
Side 3

Venner er tingen
Multiplayer, det er det Super Monkey Ball handler om. Det er hele syv forskjellige spill man kan velge mellom i multiplayer. Tre av disse må låses opp gjennom singleplayer. Man kan spille opptil fire spillere samtidig på singleplayer banene. Disse kan være morsomme, det spørs helt hvilke brett man velger. Konseptet er lett å forstå, så det burde ikke være noe stort problem å få venner til å forelske seg i Super Monkey Ball, forutsatt at man begynner med de enkleste banene. Dvs at det kommer stort sett til å gå i Beginner og Advanced baner, 40 i alt, hvis man ikke regner med de hemmelige brettene.

I tillegg til den originale spilldelen, er det altså 6 andre småspill. Disse er lagt til for å krydre opp multiplayer-delen litt. De er alle godt utført, og det er fint å se at Amusement Vision har tatt seg god tid med gjøre dem ordentlig. På Target, Bowling, Billiards og Golf behøver man kun en kontroller, en grei detalj for de ulykkelige sjeler med kun en kontroller.

  • Monkey Race er en slags Mario Kart-lignende kjøresak hvor man kjører rundt på seks forskjellige baner og kan bruke diverse våpen mot motstanderne. Banene er fint designet, og dette er et av de bedre småspillene. Opptil 4 spillere på en gang.
  • I Monkey Fight blir apeballene kastet inn på en av tre baner. Hver ball har her en stor fjærdrevet boksehanske, og poenget med spillet er å slå de andre apene ut av banen. I tillegg er det mulig å få større eller lengre boksehanske ved å knuse en av boksene som er spredd rundt på banene. Vanvittig morsomt og lett å komme seg inn i, men man går fort lei av dette spillet, da det mangler dybde. Opptil 4 spillere kan ta del i slåssingen.
  • Monkey Target er et slags flyspill, ballen deler seg i to for å fungere som vinger, og man skal prøve å treffe blinker som er lagt ut i havet. På veien til blinkene kan man plukke opp bananer. Banene gir deg muligheten for å bruke effekter, for eksempel så kan du ta bort vinden eller doble poengsummen for en runde, i tillegg til poeng. Et litt mer avslappende spill hvor spillerne bytter på å fly. Man kan spille opptil 4 her også, men det passer seg nok best for 2 eller 3. Det kan bli litt mye ventetid.
  • Monkey Billiards er for 2 spillere, med litt modifiserte regler. Kulene er ikke delt opp i hele og halve, som i vanlig biljard. Det er totalt ni kuler på bordet, og man må ta kulene i rekkefølge. Den som får ned niern først, vinner. Forholdsvis morsomt, men ikke noe å rope hurra for.
  • Monkey Bowling er kanskje det kjipeste mini-spillet. Dette er rett og slett vanlig bowling, for opptil 4 spillere. Greit utført, men det blir for platt.
  • Monkey Golf er til tross for navnet, mini-golf. Det er her 18 forskjellige hull å spille på, og en runde kan ta ganske lang tid. Noen av banene kan være meget vanskelige, men det gjør ikke så mye, de er uansett morsomme. Spillerne bytter på å slå, og den som har brukt færrest slag når det hele er over, vinner. Her kan man være opptil 4 spillere.
Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden