Sniktitt

The Bard's Tale

Det første spillet i den legendariske serien kom i 1985, og nå er inXile Entertainment i gang med et nytt Bard's Tale-spill. Hvis du liker humor og latterkuler i spill er dette garantert noe du bør få med deg.

Side 1
Side 2

Gammel sjanger med nye vendinger
I bunnen er The Bard's Tale er rimelig typisk rollespill. Her har du fagre jomfruer, skumle barbarer, illeluktende troll og magiske trollmenn. Spillet fokuserer veldig på å gjøre valg og la historien ta ulike vendinger alt etter som hvilke du valg du tar. Historien kan spinne ut i en total forskjellig retning hver gang du spiller det, og hendelser senere i spillet kan være definert av noe du foretok deg helt i begynnelsen. Dette er tross alt et rollespill.

- I dette spillet kan du høre at alle snakker engelsk eller skotsk. Det var ingen amerikanere i middel-alder-Europa, sier Fargo med et smil.

De er opptatte med å være tro til sjangeren, men likevel unngå fallgropene. For eksempel, det å selge gjenstander du samler inn er aldri morsomt i følge Fargo. Det å kjøpe er morsomt, men å måtte reise tilbake til en handelsmann for å selge er bare kjedelig. Derfor vil alle gjenstander du ikke vil bruke kunne bli automatisk konvertert til gull. Fargo sier også at de jobber med å putte sjel i spillet. Alt trenger ikke ha en mening.

- Mange spill har bare inkludert det du trenger for å vinne. Vi ønsker å tilføre sjel til The Bard's Tale, og setter inn ting som utgjør helheten og gjør ting mer interessant, sier Fargo.

Interessant fortellerteknikk
En annen unik vending er det faktum at en fortellerstemme er integrert i spillet. Du er hovedpersonen og gjør absolutt dine egne valg, men titt og ofte vil det dukke opp en stemme som kommer med små kommentarer i fortellingsform, gjerne med en bit av ironi og humor. Det fungerer også som en måte å lede spilleren på. Blir du bedt gå østover inn i en skog for å finne et eller annet, vil stemmen kanskje si "og vår helt gikk østover inn i skogen". Går du motsatt vei vil den kanskje si "hvilken del av østover var det du ikke skjønte?".

Dialoger er også gjort på en fullstendig annerledes måte. Fargo ville ikke gå den tradisjonelle veien - måten der du velger mellom ulike setninger for å få forskjellige resultater. I stedet for velger du om du vil gi et slemt eller snillt svar, noe som fører til ulike reaksjoner hver gang.

Hjelpsomme hjelpere
En sentral del av heltens rolle er å mane frem vesener som skal hjelpe til i kamp eller andre funksjoner. Han kan eksempelvis mane frem en fellefinner (riktig, en som finner feller), og bruke denne figuren til å oppdage og løse opp feller. Denne hjelperen er også en del av humormatrisen. Hvis han utløser en felle og dør, vil han huske dette neste gang du maner ham frem, og dermed klage på at du bare maner ham frem for å bli drept. Andre hjelpere du kan mane frem fungerer som trollmenn som kaster forskjellige magiske formler for deg. Og tro det eller ei - i løpet av spillet går du fra å eie en lutt til å eie en el-guitar!

The Bard's Tale kan bli et friskt pust i en ofte fastgrodd rollespillsjanger. Humor er et lite brukt element i spill, og kan gjøre underverker for hele spillopplevelsen. En lanseringsdato er ikke satt for spillet enda, men det håpes på at det vil være ute innen året er omme.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden