The Simpsons: Hit & Run

The fat and furious
Rundt om på kartet finner du også bifigurer som har oppdrag du kan løse om du vil. Belønningen for disse er stort sett muligheten til å bruke disse figurene sin bil, noe som ikke alltid er like nyttig, men kan være artig nok. Dessuten inneholder hvert kart tre muligheter for kappløp, og vinner du alle disse løpene vil du få en ny (ganske god) bil i belønning. Treffer du på noen skumle mafiosoer (Fat Tony sin gjeng) kan du også kjøre om kapp for penger, men da må du betale litt først.

Det er flere grunner til å utforske kartet, og de to viktigste er penger og samlekort. Penger trenger du hvis du skal kjøpe nye biler eller kostymer (f.eks. Homer sin "kjole" fra den gangen han fetet seg opp for å kunne jobbe hjemmefra, og Marge sin fangedrakt fra den gangen hun og familien ble arrestert for å ha drept ei gammel krokodille), og hvis du skulle være så uheldig å få en bot. Penger får du rett og slett ved å knuse ting (enten ved å krasje i dem eller slå dem i stykker), men det er naturligvis slik at de mest "verdifulle" tingene er gjemt bort slik at du må lete litt for å finne dem.

Samlekort er litt spesielle, og hvis du finner alle samlekortene i en bydel får du tilgang til et bonusspill i samme stil som Super Sprint, Ironman Offroad, Indy 500 og Gene Rally. Her ser du en bilbane fra fugleperspektiv og får muligheten til å kjøre mot tre biler, enten datastyrte eller styrt av venner. Det er artig at utviklerne har inkludert dette, for spillet har ellers ingen multiplayermuligheter. Det blir litt dumt å gi multiplayerkarakter på grunnlag av et bonusspill, men det er i alle fall en grei detalj som gjør spillets levetid litt lengre.

Terror på fire hjul
Spillet inneholder en rekke biler. Du kan når som helst stoppe en forbipasserende bil og låne den, og dette gjør du uten å kaste ut eieren, så hvis du er en minister uten sans for spill hvor du må begå umoralske/ulovlige handlinger trenger du ikke å engste deg. I alle fall ikke så veldig. I tillegg får du som nevnt låst opp nye biler etter hvert, og du kan dessuten kjøpe biler av Springfields uheldigste selger, gamle Gil. Mange av bilene du får tilgang til er kjente fra serien. Homer starter med den klassiske Simpsons-sedanen, mens Marge kjører Canyonero og Lisa kjører en stor Malibou Stacey-bil.

De ulike bilene i spillet oppfører seg alle relativt ulikt, og du må derfor velge riktig bil til riktig oppdrag. Er oppdraget å ødelegge en annen bil kan det kanskje lønne seg å bruke Homer sin robuste snøplog, men hvis du skal kjøre om kapp blir denne for tung og treg. Du kan velge mellom alle bilene du har låst opp eller kjøpt ved å besøke telefonkiosker rundt om på kartet. Bilene styres på helt vanlig måte, og skulle det være noe du lurer på inneholder spillet en flott liten øvingsdel i begynnelsen.

The Simpsons: Hit & Run

PS2
Slippdato: 31. oktober 2003
Utvikler: Radical Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen