Thrustmaster HOTAS Cougar

HOTAS Cougar er fremtidsrettet på flere områder. Firmwaren kan enkelt og kjapt oppgraderes, noe som skal sikre kompatibilitet i lang tid fremover. Gassen er koblet til stikka, som igjen er koblet til PC-en ved hjelp av USB. Joysticken har ikke innebygd rorkontroll, men rorpedaler kan kjøpes separat. Det er en egen tilkobling for slike pedalsett på stikkas base. Videre er selve håndtaket utbyttbart, det kan kobles fra basen ved et enkelt håndgrep, men sitter godt fast under bruk. Alt bærer preg av kvalitet og funksjon, det er rett og slett ikke spart på noe som helst. Dette gjør HOTAS Cougar til en svært god joystick, men den stiller ikke sterkt i "mest for pengene"-klassen. Til sammenligning får du 5-6 Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick til prisen av 1 Thrustmaster HOTAS Cougar. For den som skal ha det råeste uansett er kanskje ikke dette noe argument, men behovet bør vurderes nøye før et eventuelt kjøp. Dette er en joystick for realistiske flysimulatorer, ikke mech-spill og Battlefield 1942.

Det er ikke bare når det gjelder utseende og materialvalg HOTAS Cougar fremstår som en kvalitetsjoystick. Motstanden i stikka er hard, men føles jevn og fin. Dette gir god nøyaktighet og mulighet for presise finmanøvreringer. Bevegelsesområdet er takket være metalldelene svært godt avgrenset, men en svakhet ligger i at basen har lett for å tippe når stikka presses hurtig mot et ytterpunkt. Dette kan være litt ødeleggende for følelsen, så fastmontering anbefales. Ellers er opplevelsen svært god. Gassen har faktisk justerbar motstand slik at du selv kan velge hvordan du vil ha den, og fraværet av plastikk er en fryd for fingrene. Stilige skryteplater i front av basene med blant annet inngravert serienummer trekker heller ikke ned. Ergonomien er ikke helt på høyde med enkelte andre joysticker, men dette skyldes at den er en replika, og er ikke noe Thrustmaster kan lastes for. Den er dessuten langt fra ubehagelig å holde i, og kvalitetsfølelsen veier opp for det meste.

Konklusjon
Thrustmaster HOTAS Cougar er uten tvil en svært imponerende joystick. Kvaliteten er, i likhet med tidligere tilsvarende replikaer fra Thrustmaster, rett og slett fantastisk. Funksjonelt er den også helt upåklagelig. Stikka er svært nøyaktig og motstanden er jevn og kraftig. I begynnelsen må kanskje pauser legges inn for å hvile armen, men litt trening er da bare å betrakte som en bonus. HOTAS Cougar er joystickenes svar på Rolls Royce, og akkurat som sin slektning i bilverdenen er det et aldri så lite statuspreg over den. Joysticken er trolig den beste, tyngste og mest solide på markedet, og har du pengene er det lite å lure på. Liker du ikke flyspill er kanskje dette joysticken som kan få deg til å skifte mening. Likevel bør behovet vurderes før du går til innkjøp. Den er rå, men spørsmålet er om den er rå nok til å forsvare prisen for ditt bruk. De fleste har ikke bruk for den, og mange vil få minst like stor glede av langt billigere alternativer. Bestemmer du deg likevel for å slå til kan du glede deg til mange år med gode opplevelser. På grunn av dens enorme vekt kan den dessuten benyttes som bokstøtte, eller kanskje til å avlive nabokatta (måtte dyrebeskyttelsen tilgi meg), men selvsagt også til å bombe Hussein/Bush (stryk det som ikke passer) med egne hender.

Forsiden akkurat nå

Til toppen