Anmeldelse

Tiger Woods PGA Tour 2005

"Never change a winning team", heter det seg. EA Sports er ikke akkurat motstandere av den oppskriften.

Side 1
Side 2
Side 3

Når man så er ferdig med den omstendelige prosessen med å lage en golfer, inkludert å kjøpe noen grunnleggende klesplagg, er det bare å sette i gang. Valget står, i hvert fall dersom man spiller alene, mellom en full PGA-sesong (man kan spille ti slike på rad), en tour der man skal slå legendene og til slutt kjempe mot Tigeren selv, eller et litt mer scenariobasert spillmodus som en av spillets legender. Som i fjor er det også noe som heter "real-time events", som går ut på at det er utfordringer som kun er tilgjengelige på visse dager (i virkeligheten, altså), og som ofte gir bonuser som kun kan låses opp ved å spille nettopp denne dagen. Her om dagen var det for eksempel fem par 5-hull som måtte unnagjøres, og gjorde man det godt nok, ble en ny genser tilgjengelig i proshopen.

Money, money, money
Penger til utstyr og attributter tjener man naturligvis gjennom å spille godt. Foruten bonuser for å slå motstandere, er det også penger å hente på hvert hull - både for birdies og eagles, men også for lange putter, slag som ender nærme flagget og dersom man henter seg inn etter å ha vært en tur innom sandbunkeren. Det er i forkant av en match også mulig å satse noen penger på seg selv, og ut fra vanskelighetsgraden man velger å spille med, får man mer i odds.

Golferen din blir bedre både på grunnlag av hva slags attributter du velger, men også utstyret kan påvirke prestasjonen. Som før er det en håndfull attributter som alle rangerer fra 0-100% (vel, 110 for å være presis). En ny prosent blir dyrere jo mer man har fra før, så det går med andre ord raskere å bygge seg opp i starten enn det gjør mot slutten. Attributtene omfatter slagkraft, presisjon, fjernspill, nærspill, putting, flaks, spinn og evnen til å takle vanskelige slagforhold, og forskjellene mellom god og dårlig merkes godt. For eksempel vil man med dårlig "recovery" få et stort spenn i hvor langt man slår ut av en sandbunker, mens man kan sikte langt bedre fra sandbunkere etter hvert som denne attributtverdien øker.

Klær og utstyr har også innvirkning. Mens gode golfballer øker spinn-attributtet, vil en kraftig driver være innvirkende på slagkraften. Som antydet tidligere er det ikke så mye utstyr tilgjengelig fra starten av, men etter hvert som legendene får smekk på pungen av den unge jyplingen, vil også mer være tilgjengelig i proshopen. Mer enn før, som nevnt - nå kan du spille med en papirpose over hodet, eller sjuskete nettingstrømper om det skulle være din fetisj.

Alive and Amplified
Jeg hadde håpet, eller ikke bare håpet - jeg gikk ut i fra at Tiger Woods støttet Xbox Live, ettersom det tross alt står på websidene til EA Sports at "Tiger Woods is coming to Live", med skjermbilder og allting. Det viser seg at dette kun gjelder i USA. Hvorfor vet jeg ikke, men det er et stort skår i gleden over årets utgave - faktisk vil jeg si at mangelen på Live-støtte gjør at det ikke er nok nytt i år til å kjøpe spillet for den som eier 2004-utgaven.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden