Anmeldelse

Tony Hawk's Pro Skater 3

Tony Hawk har vunnet det som er verdt å vinne av konkurranser, og innehar flere verdensrekorder enn noen andre vert-skatere. En slik prestasjon kunne jo ikke bli oversett, og når spill bransjen begynte å se seg om etter nye sjangere å gi ut spill i så var Tony Hawk et selvfølgelig navn å bruke på et skateboardspill. Så selvfølgelig var det, at de har laget 3 stykker av dem så langt.

Side 1
Side 2
Side 3

GC-kontrolleren skiller seg ut
Kontrollene i spillet er mer eller mindre klin likt som i de tidligere utgivelsene. Det eneste problemet for meg var tilvenningen fra PS2, Dreamcast og PC-kontrollene. Disse håndkontrollene har en helt annen layout på knappene enn NGC-kontrolleren har, og jeg hadde en del problemer med å få tricksene til å sitte i begynnelsen. En annen ting som jeg ser som svært negativt i forhold til kontrollene i spillet er NGC sin latterlig lille D-Pad. Den er jo ikke brukanes til noe. Man blir mer eller mindre tvunget til å bruke den analoge stikka. I de fleste spill er det en klar fordel å bruke analog stikka, men i THPS-spillene er det en klar fordel å ha mulighet til å bruke D-Pad. Når det er sagt går det ganske greit å spille med analog stikka også, det krever bare en god del tilvennig, Man må regne med å dra litt kjipere komboer i spillet enn man kunne gjort med D-Pad.

En nyvinning som må nevnes er noe som heter "revert". Revert er når man drar en rask 180 graders vending på vei ut av en quarter-pipe eller i en ramp. Dette nye trickset gir deg muligheten til å binde sammen enda lengre og mer avanserte comboer enn tidligere. Man kan for eksempel kjøre i full fart inn i en quarter, dra 3Xheelflip m/mute grab, så lande og umiddelbart dra en revert til ollie eller en manual. Ut fra disse kan du fortsette comboen så lenge du bare klarer. Ved hjelp av denne nye muligheten i spillet er det nå enda enklere å oppnå virkelig høye poengsummer.

Morsom multiplayer
Som i de tidligere THPS spillene så har man også her en rekke multiplayer-muligheter. Alt fra "Trick Attack" hvor det er om å gjøre å få flest mulig poeng i løpet av et gitt antall minutter, til "Graffiti" hvor du skal gjøre best mulig tricks på for eksempel en kant eller en ramp. Den som har gjort det beste trickset på det stedet "maler" det i sin farge. Multiplayer i THPS har alltid vært morsomt, og det er ikke noe mindre morsomt denne gangen. Med enda større brett og enda flere ting å skate på blir multiplayer en fornøyelse. Det som er litt trist er at man ikke kan spille med mer enn 2 spillere, spillet støtter nemlig ikke mer enn 2 spillere av gangen i multiplayer. I motsetning til både PC, PS2 og Xbox-varianten har GameCube-versjonen ikke mulighet for multiplayer over Internett. Faktisk har til og med Gameboy Advance støtte for flere spiller i multiplayer i THPS3 enn GameCube, og det er litt skuffende.

Konklusjon
Når jeg oppsummerer alt dette og tenker meg godt om så kommer jeg fram til at dette spillet er et must for alle som har GameCube. Ikke bare det: Dette spillet er et must for alle gamere der ute uansett om du bruker PC, Xbox, Playstation, PS2 eller Gameboy Advance. Grafikken i spillet er jamt over veldig, veldig god, med noen få unntak som trekker litt ned. Heldigvis er ikke disse feilene i grafikken så graverende at det skader spillbarheten i spillet på noen måte. Spillet har også et dønn solid soundtrack, med mer eller mindre bare fet musikk. Kontrollene kan være plundrete for de spillerne som har spilt THPS-spillet på andre plattformer før, men en kommer rimelig fort inn i det. Alt i alt så er spillet nær perfekt, og en verdig oppfølger til to av de beste spillene som har kommet ut de siste åra. Dette er helt klart et løp og kjøp spill, et virkelig must for enhver gamer! Så hva venter du på, har du ikke løpt til butikken enda?

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden