Ubsioft saksøker for lekkasje

Til retten for tort og svie

Ubisoft anklager et amerikansk selskap for å ha bidratt til piratkopiering av Assassin's Creed.

Piratkopiering har lenge vært et stort problem med PC-en som spillplattform. Utgivere og utviklere skylder gjerne på ulovlig nedlasting om spillene deres ikke skulle selge som forventet. Nå mener også franske Ubisoft at de har lidd store tap grunnet piratvirksomhet.

En leiemorder speider etter pirater.

Ifølge Gamespot startet hele affæren med at PC-utgaven av snikmorderspillet Assassin's Creed ble lekket på nettet seks uker før det kom i butikkene. Ubisoft hevder å ha sporet lekkasjen tilbake til en ansatt hos en av sine samarbeidspartnere, det amerikanske selskapet Optical Experts Manufacturing.

Selskapet hadde fått oppdraget med å trykke opp eksemplarer av Assassin's Creed, og ifølge Ubisoft har grov uaktsomhet fra selskapets side forårsaket at en av deres ansatte kunne snike med seg et eksemplar. Dette skal angivelig ha funnet sted i februar.

Ubisoft mener lekkasjen fant sted fordi Optical Experts Manufacturing ignorerte en rekke sikkerhetsforskrifter de var pålagt under sin avtale med Ubisoft. Spillutgiveren hevder også at trykkeriet har innrømmet at de ikke fulgte forskriftene.

Skadet finans og omdømme

Ubisoft hevder Assassin's Creed har blitt lastet ned over 700 000 ganger og at de har lidd tap på flere millioner amerikanske dollar.

Som om ikke det økonomiske tapet var ille nok mener Ubisoft at også deres omdømme har blitt skadet av lekkasjen. Eksemplaret som ble lastet opp på nettet skal ha vært en tidlig demonstrasjonsversjon av spillet. Denne versjonen skal av sikkerhetshensyn ha blitt programmert med en feil som stopper spillet etter en stund.

Ubisoft mener negative omtaler av piratversjonen og omtaler av den lovlige butikkversjonen uten feilen har ført til forvirring hos forbrukerne og påført selskapets omdømme «uopprettelig skade».

Det er ikke småtterier Ubisoft vil kreve i oppreisning for disse lidelsene. For kontraktbrudd krever de 10 millioner amerikanske dollar (omlag 51 millioner norske kroner), og ytterligere 10 millioner dollar for forsømmelse. Saksomkostningene er også inkludert i disse beløpene. I tillegg saksøker de for brudd på åndsverksloven.

Siste fra forsiden