Vestlige rollespill til DS

Nintendo DS har rikelig med japanske rollespill, men rollespill som følger den vestlige designtradisjonen har vi sett heller lite av til den vesle konsollen. Nå ser dette ut til å endres, takket være DS-versjoner av Orcs & Elves II og Mazes of Fate.

Orcs & Elves II er basert på et originalt konsept fra id Software. Originalspillet gjorde det stort på mobiltelefoner, blant annet takket være en videreutviklet versjon av 3D-motoren fra Doom RPG. Spillet er et førstepersons rollespill i stil med klassikere som Dungeon Master og Eye of the Beholder-serien.

Handlingen starter kort etter hendelsene i originalspillet. Du får rollen som en ung tyv, som har stjålet en legendarisk tryllestav. Målet er å bruke denne for å redde hjembyen din, som er under angrep av onde makter. Underveis må du utforske syv enorme omgivelser, møte en rekke figurer og kjempe mot massevis av grusomme monstre. Lanseringen av Orcs & Elves for Nintendo DS vil finne sted til jul.

Mazes of Fate er nok et rollespill som følger Dungeon Master-formelen. Opprinnelig kom dette spillet ut til GBA, men nå er en versjon for DS under utvikling. Pressemeldingen fra den amerikanske utgiveren Graffiti Entertainment forteller at vi kan forvente nye oppdrag, grotter og hjelpere og tre nye spillbare figurer.

Spillet sender deg gjennom femti labyrintaktige omgivelser fulle av uhyggelige fiender. Ved hjelp av stylusen kan du åpne dører, plukke med deg skatter og dra spaker, og drepe fiender ved hjelp av ulike våpen. Lanseringen vil finne sted i oktober, men det er ikke klart om spillet samtidig kommer til Europa.

Orcs & Elves II

DS
Slippdato: 15. november 2007
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Fountainhead Entertainment
Utgiver: Electronic Arts

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen