Konkurranse

Vi oppsummerer spillåret 2009

Spillverkets skribenter ser tilbake på året som har gått.

1: First page
2: New page
3: New page

Magnus Aspøy

Årets favoritt:Dragon Age: Origins
Dette spillet blåste meg rett av banen, rett og slett. Jeg kunne ha sverget på at det var Tolkiens ferskeste mesterverk jeg tok del i, men denne gangen var det jeg som var hovedpersonen. Et ekstremt gjennomført og massivt rollespill som blander sammen god, gammeldags spilldesign og supermoderne produksjonsverdier. Det er lenge siden jeg har levd meg like mye inn i et spill.

Årets skuffelse:Band Hero
Jeg vet ikke helt hva jeg forventet når dette spillet dumpet ned i postkassa. Men at jeg skulle bli offer for tidenes verste melkeprosjekt, totalt ribbet for nyskapning, visjon og i stor grad underholdningsverdi hadde jeg ikke våget å ha mareritt om. Muligens var jeg naiv som forventet noe som ikke var helt forferdelig, men skuffet ble jeg uansett. Styr unna dette spillet!

Årets mest appetittvekkende:The Mawesome Pack
Dette spillet overrasket meg stort. Dette er enkel og koselig moro med en lilla geleklump, som kan nytes av alle. Ikke minst fordi utysket Maws umettelige spiselyst er svært smittsom. Jeg fikk i alle fall lyst på litt ordentlig god, norsk søppelmat etter mer enn en halvtime med altetende innsats. Perfekt for de som aner en liten spiseforstyrrelse i emningen, og en god teknikk for å forsikre at julen virkelig varer til påske, i alle fall fråtsemessig.

Marius Kjørmo

Årets favoritt:Dragon Age: Origins
PC-versjonen av Dragon Age: Origins må være årets høydepunkt for alle som elsker vestlige rollespill. Bioware kombinerer god historiefortelling, interessante karakterer og episk stemning, og spillet blir den lenge etterlengtede arvtakeren til smått legendariske Baldurs Gate.

Ved å kombinere tradisjonene fra rolespill på 90 og tidlig 2000-tallet med elementer fra Neverwinter Nights, Knights of the Old Republic og Mass Effect har Dragon Age blitt et genialt skritt videre for sjangeren. Pur spillglede for alle rollespillnerder.

Årets skuffelse:Tour de France 2009
Som en stor sykkelentusiast og mangeårige tilhenger av Pro Cycling Manager-serien, gledet jeg meg veldig til at jeg også skulle få prøve sykling på Xbox 360. Desverre er Tour de France 2009 - The Official Game det mest ubrukelige produktet jeg noensinne har betalt for. Absolutt ingenting fungerer som det skal, og lisensen til verdens største sykkelarrangement er brukt på en hårreisende måte. Dette var nedlastbart digitalt søppel av verste sort.

Les også
Anmeldelse: Fairytale Fights

Årets største overraskelse:Batman: Arkham Asylum
Etter å ha fulgt spillbransjen i noen år lærer man seg til å være skeptisk til spill basert på store filmlisenser. Men de siste to årene har vi opplevd en rennesanse på dette området med mange gode titler som Star Wars: The Force Unleashed, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena og ikke minst de forskjellige lego-spillene.

Rosinen i pølsa er likevel Batman: Arkham Asylum, som skriver seg inn blant de aller beste spillene som har kommet ut i år. Utviklerne har fått tid på seg til å lage et godt spill og frihet til å løsrive seg fra Hollywood-filmene. Resultatet er et glimrende produkt som anbefales til alle spillere med en forkjærlighet for den mørke ridderen.

Ronny Økland

Årets favoritt:
For min del blir det vanskelig å velge, jeg har flere titler som jeg liker veldig godt, fra Batman: Arkham Asylum til Borderlands. Skulle jeg velge, måtte det allikevel bli Assasins Creed 2. På tross av enkelte repeterende deler, er det skamgøy å løpe over hustakene i gamle Venezia og jakte på alt fra fjær til mennesker.

Årests skuffelse:Resident Evil 5
Et arkaisk siktesystem der en ikke kan bevege seg mens man sikter, og fraværet av skikkelige zombier gjør at dette ble en ikke-tittel for min del.

Beste nedlastingsspill:Shadow Complex og Pixel: Shooter
Disse titlene viser perfekt hvordan enkle spill kan fenge. Det er ikke alltid prisen kostnaden på utviklingen som viser hvor bra et spill er.

1: First page
2: New page
3: New page

Siste fra forsiden