Anmeldelse

Waverace: Blue Storm

Dette spillet er oppfølgeren til en av slagerne på Nintendo 64: Wave Race. Nå kommer spillet i en ny og oppfrisket versjon, klar til å ta oss GameCube-spillere med storm. Med vanvittig grafikk, fet lyd og fartsfylt gameplay skal spillernes hjerter vinnes. Hvem har vel ikke drømt om å fare rundt i sinnssyke hastigheter på vannscooter, gjøre en salto og så fare videre?

Side 1
Side 2
Side 3

Utfordring nok for de fleste
Det er fire mesterskap du skal gjennom i spillet og du åpner for neste mesterskap ved å plassere blant de 3 beste kjørerne i foregående mesterskap. Det begynner som sagt med en enkel runde i et oppvisningsmesterskap, og når du klarer det kommer du videre til "Normal Championship". Her har du 5 løp du må gjennom før det er ferdig. Det tok meg et par forsøk før jeg klarte å klatre helt opp på førsteplass i dette mesterskapet, men når det var gjort så kom jeg meg videre til neste mesterskap "Hard Championship". Jeg kunne for så vidt klart meg med en andre eller tredjeplass også, men det holder ikke helt mål. "Hard Championship" fortjener virkelig navnet sitt. Mens det forrige gang var 5 baner og mer eller mindre flatt vann og sol der du kjørte, så er det nå 6 baner, motstanderne har blitt tøffere og været har blitt drastisk forverret! Når du har klart deg gjennom dette mesterskapet, noe som er vanvittig vanskelig så åpner du det ultimate, nemlig "Expert Championship" og her kommer nok de fleste til å slite.

Ved siden av disse spillmodusene har du også noe som heter "Stunt Mode". Her gjelder det å dra triks for å samle poeng, samtidig som du skal klare å kjøre gjennom en bane på en viss tid. Det er en kombinasjon av det å gjøre sykest mulige triks og et godt gammeldags "Checkpoint Race". Dette er min personlige favoritt. Det er vanskelig å slå rekordene i spillet, men det er gøy å prøve i hvert fall. Etter hvert som du åpner vanskeligere mesterskap får du også tilgang til nye og vanskeligere baner å kjøre i "Stunt Mode".

Dette spillet er et av de spillene som skal overbevise oss kunder om at GameCube virkelig har maskinkraft å stille opp med. Og i så måte skuffer det ikke, grafikken er jamt over god. Jamt over sier jeg fordi ikke alt er på topp grafisk sett, noe er fantastisk bra mens andre ting igjen skuffer stort. Banene du kjører på er lekre, med flotte omgivelser, pent landskap og flott modellerte bygninger og ting langs banen. En annen utrolig ting er vannet i spillet. Det er tydelig at mye av maskinkrafta går til å styre denne delen av spillet, for vannet ser helt vanvittig bra ut. Bølgene, krusingene og bevegelsene i vannet er intet mindre enn spektakulære. Det ser tidvis nesten helt ekte ut. Vannet er klart og pent der det hører hjemme, som når du kjører rundt en tropisk paradis øy, eller i arktiske farvann. Når du kjører rundt i havna til en storby så er derimot vannet mørkt og møkkete. Du ser også mye av livet under vann på en del av brettene. Du ser fisker, skilpadder, delfiner og haier som svømmer rundt under deg der du suser framover.

Katastrofalt glorete karakterer
Alt i alt er den grafiske framstillinga av banene veldig bra. Så hvorfor i all verden har de da laget spillerne så vanvittig glorete? Alt ser flott og fint ut helt fram til kameraet svinger rundt og gir oss et bilde av karakterene på vannscooterne sine. De ser direkte grelle ut! Karakterene er modellert ganske bra, men fargene er latterlig dårlige. Her går det i glorete 80-talls farger, og dette trekker ned. Jeg ble direkte skuffet da de ga spillet en mye billigere følelse med en gang.

Lyden i spillet er som du kan forvente av et spill i denne sjangeren, ganske så middelmådig. Motorlydene fra vannscooterne er grei nok, men den mangler en del for å bli overbevisende, det samme gjelder en del av lydene fra omgivelsene. Det virker dødt og metallisk veldig mye av det. Et svakt soundtrack trekker ikke akkurat opp karakteren på lydsiden. Nei, her kunne ting vært gjort mye bedre. Noe som faktisk fungerer ganske bra i lydbildet er lyden fra vannet i det du farer over det i nesten 100 kilometer i timen, der fikk de det i alle fall rimelig godt til.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden