Nyheter fra E3 2019

12. juni 20:50

Black Desert Online – og dets fantastisk omfattende figurverktøy – kommer til PlayStation 4

Black Desert Online er nok mest kjent for de fantastiske figurene man kan lage med spillets enormt detaljerte karaktermakerverktøy, men er altså et fullt fungerende MMORPG i tillegg. Spillet har vært ute på PC og Xbox One i en god stund nå, og under årets E3 ble det omsider annonsert en fremtidig PlayStation 4-utgave. Det er ikke visst når PlayStation-utgaven skal lanseres, men forhåndsbestillingen åpner i hvert fall den 2. juli i år.

12. juni 20:30

Du kan spille med vennene dine i Super Mario Maker 2 likevel – men ikke på lansering

Det oppstod litt furore i Nintendo-samfunnet da det ble avslørt at man, til tross for å kunne spille med andre spillere på nettet i Super Mario Maker 2, ikke skulle få dele opplevelsen med folk på vennelisten sin.

Så dårlig stemning ble det, at Nintendo nå har ombestemt seg. Under et lenger innslag om spillet under Nintendos Treehouse-sending fra E3, kunne produsent Takashi Tezuka avsløre at vennespilling dukker opp likevel ... men ikke med en gang. Denne funksjonaliteten kommer i stedet som en del av en "fremtidig oppdatering". Vi kan med andre ord se langt etter det når Super Mario Maker 2 lanseres om et par uker, den 28. juni.

12. juni 19:45

Det tredje spillet i Mana-serien har omsider kommet til vesten – 24 år på etterskudd

Senken Densetsu 3 – også kjent som Trials of Mana – ble opprinnelig lansert i Japan i 1995, men dessverre fikk vi aldri noen vestlig utgave av det underlige tredje spillet i Mana-serien. Inntil nå.

Under tirsdagens Nintendo Direct-sending ble det nemlig avslørt at Trials of Mana ikke bare skal slippes i en splitter ny utgave på Nintendo Switch, PlayStation 4 og Windows neste år, men at vi nå også omsider får tilgang på originalutgaven av spillet (med engelsk skriftspråk vel å merke).

Denne utgaven følger med i Collection of Mana, en spillpakke som samler de tre første spillene i Mana-serien på Nintendo Switch. Denne pakken er ute nå.

12. juni 01:55

Det er bekreftet: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch pusses opp for dagens konsoller og PC

Like før E3 verserte det flere rykter om en mulig oppussing av det kritikerroste rollespillet Ni No Kuni. Nå viser de ryktene seg å være sanne: Ikke bare skal nyutgaven lanseres på PlayStation 4 og Xbox One som først antatt, men også på Nintendo Switch og Windows. 

Den nye utgaven, som går under det fulle navnet Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered, slippes på de ovennevnte plattformene den 20. september i år.

12. juni 01:47

Lausungen til The Legend of Zelda og Crypt of the NecroDancer lanseres i morgen

Det har lenge vært kjent at det underfundige rytmespillet Crypt of the NecroDancer får en avstikker basert på The Legend of Zelda-universet, og under tirsdagens Nintendo Direct ble det avslørt nøyaktig når spillet kommer: den 13. juni 2019.

Du leste riktig: Spillet, som går under det fjonge navnet Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer featuring The Legend of Zelda, slippes på Nintendo Switch om et drøyt døgn. 

12. juni 01:40

Mario og Sonic tjuvstarter neste års sommer-OL

Siden lanseringen av  Mario & Sonic at the Olympic Games i 2008, har det blitt en slags tradisjon at de to spillmaskotene ryker i tottene på hverandre hver gang det brygger opp til olympiske leker. 

I forkant av neste års sommer-OL i Tokyo, sparker Mario, Peach, Sonic, Tails og resten av gjengen i gang moroa på Nintendo Switch i november i år.

Her blir det minispill til den store gullmedaljen, og noen av idrettsgrenene som allerede har blitt vist fram inkluderer rullebrettkjøring, surfing, boksing, svømming og sprint.

12. juni 01:32

Spyro Reignited Trilogy kommer til PC og Switch senere i år

Den finfine nyutgaven av de tre første spillene i Spyro the Dragon-serien dukket først opp på PlayStation 4 og Xbox One sent i fjor, men tirsdag kveld kunne Activision dra sløret av to nye utgaver av oppussingsprosjektet.

Spyro Reignited Trilogy kommer da henholdsvis til Windows og Nintendo Switch den 3. september i år.

11. juni 19:49

Alien Isolation til Switch

Et av spillene som ble avduket på årets Nintendo-konferanse på E3 var en Nintendo Switch-versjon av overlevelses- og skrekkspillet Alien: Isolation fra 2014. Det føyer seg til en stadig lengre rekke med nylige spill som får et akkurat litt lengre liv på Nintendos fleksible konsoll.

Alien Isolation ble utviklet av Creative Assembly som stort sett har jobbet med spill i strategisjangeren. Spill basert på kjente filmer har vel heller ikke noe særlig godt rykte. Til tross for det fikk Alien Isolation en god del ros da det opprinnelig kom ut.

Kilde: Gamespot
Til toppen