Annonse for

De tøffeste spillene for surroundbelysning

Hvilket spill har du lyst til å teste?

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Det er en helt spesiell følelse å krype ned i sofaen i mørke vinterkvelder og kjøre i gang favorittspillet på TV-en i stua. Det gjelder kanskje litt ekstra i disse dager, med begrensede muligheter til å oppsøke fornøyelser utenfor hjemmets lune vegger.

For den som ønsker å løfte opplevelsen på spillkveldene sine ytterligere, finnes det enkelte løsninger som lyser kraftigere enn andre (pun intended). Vi har allerede tipset om hvordan du kan løfte filmkvelden ved hjelp av surroundbelysning på TV-en din, og også tipset om filmtitler som gir en ekstra tøff opplevelse med synkronisert belysning. Fakta er at TV-spill om mulig egner seg enda bedre til surroundbelysning.

I spill kan du nemlig selv stoppe opp, ta pauser og nyte miljøer og verdener i din egen takt, og den opplevelsen forhøyes ekstra av surroundbelysning. Actionfylte spill får en ekstra dimensjon når eksplosjoner og geværild lyser opp hele stua. Her er noen av favorittspillene våre som blir ekstra tøffe opplevelser med surroundbelysning.

  • Super Smash Bros. – Hvem hadde trodd at det kunne være så gøy å kjempe med Nintendo-heltene Maria, Zelda og Donkey Kong? Allerede i de sprakende åpningsscenene viser surroundbelysningen spillet fra sin beste side!
  • Cyberpunk 2077 – Selv om et av tiårets mest etterlengtede spilltitler har hatt en tøff start, er Night City – med sine heftige lyseffekter og kule miljøer – som skapt for surroundbelysning!
  • Red Dead Redemption 2 – Åpne spillverdener er alltid kule. Når hele rommet forvandles til en oransje ørken eller en grønnskimrende skog er det lett å ta noen ekstra pauser i achievement-jakten
  • Control – En mesterlig kombinasjon av nyskapende spilldesign og lekre lyseffekter er noe vi gjerne opplever både én og to ganger
  • Fortnite – Et av verdens mest populære onlinespill er, om ikke annet, en fargeeksplosjon som løftes til nye nivåer med surroundbelysning
  • Forza Horizon 4 – Karakteren 92 hos Metacritic sier ganske mye om racingspillet Horizon 4. Spillet byr på flott innlevelse i spektakulære miljøer. Legg til surroundbelysning, så blir opplevelsen enda mer «in your face»!

Listen over gode spill som får nytt liv med surroundbelysning kan gjøres urimelig lang, og er selvfølgelig også til en viss grad personlig. Kom gjerne med tips i artikkelens kommentarfelt om spill du har spilt med Ambilight/surroundbelysning eller spill du tror kan være supre å teste!

Slik tilpasser du Hues surroundbelysning til forskjellige spill

  • Åpne Hue Sync-appen din og velg «spill» som synkroniseringsinnstilling
  • Veksle mellom fire forskjellige oppdateringsfrekvenser (kalles styrke i appen), der høyere/raskere styrke passer best til spill med raske bevegelser og omvendt
  • Til slutt velger du den lysstyrken du føler passer best til deg og spillet ditt.

Hvis du vil vite mer om surroundbelysning og hvordan smartbelysning kan påvirke deg som bruker, kan du ta en titt på de tidligere artiklene våre. Du finner lenker til dem nedenfor.

Hva kreves for å aktivere surroundbelysning på TV-en min med Philips Hue Play HDMI Sync Box?

Vis mer

Alle Hue-lamper du har kan også kobles opp mot HDMI Sync Box, og at du kan bruke hvilken som helst TV