Annonse for

Dette bør du vite om kjøp i spill

Hva er mikrotransaksjoner og lootbokser?

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

For små eller store pengebeløp kan man kjøpe bonusinnhold i spill. Det kan være en ny jakke, en kul dans, oppgraderinger som gjør fremdriften raskere eller kortpakker i FIFA.

Enkelte kjøp i spill er ganske harmløse, mens andre innneholder elementer av gambling. For foreldre kan det vanskelig å navigere i jungelen av tilbud og tilsvarende vanskelig å vite hva det er greit å utsette barna dine for.

I videoen over ser vi på mikrotransaksjoner og lootboksere. Hvorfor er det fristende og hva er forskjellene du bør se etter?

For noen er det status å kjøpe en ny drakt til figuren sin eller et nytt utseende til våpenet. Det er som å kjøpe nye sko og vise de frem på skolen. Barnas digitale liv er viktig for dem og presset på å bruke penger kan tidvis være stort. Samtidig er det viktig at de lærer verdien av penger.

Spill er en viktig del av barnas liv og det er en hobby de kan få mye ut av. Derfor er det lurt å snakka med barna om det de spiller, spørre hvorfor det er gøy og hva som er utfordringene. Jo mer man vet og forstår, jo mer kan man snakke om på en god måte.