Annonse for

FIFA-proffenes råd: Slik blir du en bedre spiller – uten å bruke ei krone

Små, enkle grep kan utgjøre stor forskjell.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.
Johan «Johans» Færås spiller for Ranheim. Her under seedingturneringen på SpillExpo tidligere i november.
Sindre Stien/Nordavind

Johan «Johans» Færås (23) er blant profilene i eSerien. Ved siden av å spille for Ranheim jobber han i Sparebank 1 og driver en Youtube-kanal med over 17 000 følgere.

Færås har mye erfaring med å åpne pakker og sette opp FUT-lag. I videoen øverst viser han hvordan du kan få et godt lag uten å investere mye penger i kortpakker. Små, enkle grep i tankesettet kan utgjøre enorm forskjell.

Vær tålmodig

For å bli best trener Færås ekstremt mye mot de beste i Norge.

– Det er viktig å alltid spille mot folk som er bedre enn deg. Jeg går på mange tap, men blir også bedre for hver kamp. Nå føler jeg meg som en maskin.

Nøkkelen for å bli god i FIFA 20 er tålmodighet, mye fordi spillets oppbygging er tregere enn før.

Stabæk-spiller Andreas «Prinsen» Høyden.
Sindre Stien/Nordavind

– Du må bryte ned motstanderen og skaffe deg åpninger. Slå gjerne en ekstra støttepasning slik at motstanderen rusher, så angriper du!

Både Færås og Stabæk-spiller Andreas «Prinsen» Høyden (23) peker på at det mentale kanskje er viktigst for en FIFA-spiller.

– Du må ha mentaliteten for å vinne og du må trene mye på ting som er effektivt i FIFA. Du kan ikke gjøre en eneste feil, må spille 100% fokusert og gjøre det rette valget i pasningsøyeblikket og i avslutninger. Jeg vet jeg er god nok til å slå de beste i verden, så da må jeg bare få det frem på TV også. Det sitter mentalt, forteller Høyden.

Som lynsjakk

Færås sammenligner FIFA med lynsjakk:

– Mange undervurderer psyken. Hodet må være skarpt. Det blir som lynsjakk, der du har ekstremt kort tid på å reagere på det som skjer. Det mentale kan sikre deg seier eller koste deg et tap.

Se også denne videoen hvor vi blir bedre kjent med spillerne og hvorfor rett mentalitet er viktig for en FIFA-spiller: