Dette er en redigert utgave av streamen som gikk direkte på Twitch onsdag 29. april.
Annonse for

Fortnite-proffene klarte ikke å vinne uten lyd

Både «Nyhrox» og «MrSavage» gjennomførte #HeadsetChallenge i Fortnite.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

– Jeg trodde helt ærlig ikke at jeg var så avhengig av hørselen min, forteller regjerende verdensmester i Fortnite, «Nyhrox». 17-åringen fikk med seg hobbygameren Aksel Hennie, da han skulle ta utfordringen #HeadsetChallenge. Du skal spille og vinne i Fortnite, uten å bruke headset. Altså hører du ingenting.

– Aksel måtte redde meg ut, såpass dårlig gikk det, forteller Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen.

Mesut Özil var innom chatten.

Selv om Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen ikke klarte å vinne uten lyd, var det tydelig at M10-eier Mesut Özil likte det han så, og sjefen kommenterte ivrig i chatten.

Idéen om #HeadsetChallenge kommer fra HLF, (Hørselshemmedes Landsforbund) og målet er å forebygge hørselsskader blant unge. Nye tall viser at det aldri før har sittet så mange unge foran dataskjermer med hodetelefoner, som under koronaepidemien.

– WHO slår alarm om at over 1,1 milliard unge står i fare for å få hørselsskader på grunn av høy lyd rett i øret, forteller generalsekretær i HLF, Henrik Peersen.

– Vi er utrolig stolte over å ha med to av verdens dyktigste gamere til å fronte budskapet om å ta pauser og å dempe lyden, sier han.

Utfordrer Erna

Utfordringen startet i forrige uke, og foreløpig har over en halv million fått med seg Fortnite-forsøket til proffgameren Martin «MrSavage» Foss Andersen. 15-åringen har nesten 4,4 millioner følgere i sosiale medier, og er en superstjerne i det internasjonale gaming-miljøet.

«Nyhrox» utfordret Erna Solberg.

– Selv om vi først og fremst snakker til norsk ungdom, så har folk fra hele verden, spesielt USA og Storbritannia, tatt hørselstesten. Nå er jeg spent på om noen andre klarer å vinne uten å høre noe. Det er mye vanskeligere enn man skulle tro.

HLF er glade for at de unge går foran og tar hørsel på alvor.

– Mange tenker at det bare er eldre som har dårlig hørsel, men ingen generasjon har hatt mer lyd rett på øret enn de unge i dag. Det er lett å glemme at hørselen skal vare livet ut, sier Peersen.

Det er spesielt én gamer HLF håper skal bli med:

– Nyhrox har allerede utfordret statsministeren, så nå håper vi at gamer-Erna blir med. Hvem vet, kanskje blir det hun som klarer #HeadsetChallenge?