Annonse for

Spillskolen

Hva bør barnet ditt hete på Internett?

Ny videoserie om barn og spilling gir deg svar på dette og mange andre spørsmål.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Spillverdenen er ny og spennende for mange foreldre, onkler og tanter, men den trenger ikke være skummel av den grunn. For å guide deg litt på veien i dette universet, har Telia og Norsk Tipping slått seg sammen med gjengen i Level Up for å gi deg Spillskolen.

Spillskolen er en videoserie i seks episoder om hvordan du som voksen kan sikre at barna dine får fine og trygge spillopplevelser med dataspill. I første episode av Spillskolen går vi gjennom hvordan man oppretter profiler til barna, hvordan man som voksen kan beholde en viss kontroll på hva de får tilgang til i ung alder.

Se første episode av Spillskolen her »

Ikke velg et brukernavn som avslører barnas ekte navn, og tenk på hvordan spillnavnet kan oppleves for barna når de blir eldre.

– Vi håper å vise foreldrene at det å introdusere barna for dataspill ikke trenger å være noe skummelt, sier Rune Fjeld Olsen, spillekspert, programleder og pappa.

Videoserien søker å løfte blikket fra frykt og kontroll og gi deg verktøyene du trenger for å tenke på mulighetene for barna.

– Som foreldre skal vi ikke bare være bremseklosser, men vi skal også legge til rette for en hobby som skal være med dem helt til voksen alder. Da er det flere ting enn aldersgrenser som kan være lurt å ha tenkt på tidlig, sier Olsen.

Spillskolens episoder vil bli sluppet med jevne mellomrom den nærmeste tiden. Håpet er at flere skal kunne legge til rette for at barna har det gøy, og kanskje også finner fram til spillegleden selv.