Annonse for

Hvilke spill er det greit at barnet ditt spiller?

De vanligste spørsmålene foreldre stiller, handler om aldersgrenser i dataspill.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Visste du at aldersmerkingen på spillene ikke er en lovbestemt grense, men kun en anbefaling? Og hva er det som bestemmer om noe er merket anbefalt for 7 eller 12 år?

I ukens episode av Spillskolen tar Rune Fjeld Olsen deg gjennom aldersmerkingen og hva du må vurdere før du tillater barnet ditt å spille et nytt spill.

– Det kan være greit å vite om det er banneord eller vold som er årsaken til aldersanbefalingen. Også er det greit å være obs på at ting kan se annerledes ut for barnet ditt. Det kan være sarkasme de ikke forstår, eller skrekk-elementer som går kraftig inn på dem, sier Olsen.

Det kan variere veldig hva som gir aldersgrense, og enkelte vil kanskje oppleve at kontrollorganene er puritanske på noen områder og alt for milde på andre.

– Jeg kan ikke ta valgene for andre foreldre, men det er noen vurderinger som kan være greit å gjøre, sier Olsen.

Videoen gir deg god oversikt over de forskjellige aldersmerkingene og hva de forskjellige symbolene bakpå esken betyr.

Se også: Slik gjør du nettspilling trygt for barna
Se også: Hva bør barna hete på Internett?
Se også: Hvordan beskytter du barna dine mot nettmobbing?

Spillverdenen er ny og spennende for mange foreldre, onkler og tanter, men den trenger ikke være skummel av den grunn. For å guide deg litt på veien i dette universet, har Telia og Norsk Tipping slått seg sammen med gjengen i Level Up for å gi deg Spillskolen.

Spillskolens episoder vil bli sluppet med jevne mellomrom den nærmeste tiden. Håpet er at flere skal kunne legge til rette for at barna har det gøy, og kanskje også finner fram til spillegleden selv.