Annonse for

Hvordan beskytter du barna dine mot nettmobbing?

Terskelen senkes for å dra en spøk for langt når man ikke møtes ansikt til ansikt.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Dataspill kan være givende og sosialt, men svært mange opplever også at andre er ufine mot dem. I denne ukens episode av Spillskolen, forklarer Rune Fjeld Olsen hva du må passe på og hvilke grep du kan ta.

– Ingen foreldre vil at barna deres skal oppleve mobbing, men kanskje vel så viktig er det å sikre at dine egne barn ikke plager andre, sier Olsen.

Når man ikke møter andre ansikt til ansikt, kan terskelen for å dra en spøk litt for langt eller rett ut plage noen senkes ganske mye.

Det er viktig og huske på at de mindre barna ikke alltid er i stand til å sette seg inn i mottakers situasjon, og derfor ikke forstå når de selv blir mobberne.

Det er ikke mulig å gardere seg hundre prosent mot erting og trakassering, men som forelder er det mulig å ta noen viktige grep for å gjøre barnet ditt trygt.

Se også: Slik gjør du nettspilling trygt for barna
Se også: Hva bør barna hete på Internett?

Spillverdenen er ny og spennende for mange foreldre, onkler og tanter, men den trenger ikke være skummel av den grunn. For å guide deg litt på veien i dette universet, har Telia og Norsk Tipping slått seg sammen med gjengen i Level Up for å gi deg Spillskolen.

Spillskolens episoder vil bli sluppet med jevne mellomrom den nærmeste tiden. Håpet er at flere skal kunne legge til rette for at barna har det gøy, og kanskje også finner fram til spillegleden selv.