Annonse for

Slik gjør du nettspilling trygt for barna

Det er mange verktøy som lar deg senke skuldrene en smule. Vi tar deg gjennom de viktigste.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

I forrige episode av Spillskolen gikk vi gjennom de viktigste tingene man må tenke på når man oppretter en spillkonto og en online-identitet for barnet ditt.

Denne uka tar Rune for seg de viktigste verktøyene som lar deg styre barnas adferd på nettet og hvilket nivå vi anbefaler å sette innstillingene på.

Hvem skal barna kunne sende meldinger til og spille med? Hvilke aldersgrenser skal du sette for dem? Hvordan begrenser du kjøp på plattformen? Og ikke minst: Hvordan kan man styre hvilke av dine spill som blir tilgjengeliggjort for barna i husstanden?

Noen voksne har store spillbibliotek av fantastiske verdener de vil dele med barna, og her får man noen tips til hvordan dette løses rent praktisk.

– På samme måte som mange voksne gleder seg til barna blir store nok til å lese Harry Potter, Ringenes Herre eller se Gudfaren sammen med dem, kan det være spill man ønsker å dele med barna. Samtidig kan det være skummelt å slippe dem løs på hele spillkatalogen sin, sier Rune Fjeld Olsen.

Spillverdenen er ny og spennende for mange foreldre, onkler og tanter, men den trenger ikke være skummel av den grunn. For å guide deg litt på veien i dette universet, har Telia og Norsk Tipping slått seg sammen med gjengen i Level Up for å gi deg Spillskolen.

Spillskolens episoder vil bli sluppet med jevne mellomrom den nærmeste tiden. Håpet er at flere skal kunne legge til rette for at barna har det gøy, og kanskje også finner fram til spillegleden selv.

Se også: Hva bør barnet ditt hete på nettet?