Annonse for

Slik kommer du i gang med The Elder Scrolls Online

Våre beste tips til deg som vurderer et eventyr i Tamriel.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Vurderer du å starte? Er du kanskje en gammel traver fra de eldre spillene i serien? Her får du en guide i hvordan du kommer i gang med The Elder Scrolls Online og utvidelsen Blackwood.

LES OGSÅ: Universet i The Elder Scrolls Online er nå større enn noen gang

Velg rase og allianse

Det første du må gjøre er å velge og tilpasse karakteren din. Dette er kjent fra de fleste rollespill. Rasen du velger i The Elders Scrolls Online, bestemmer hvilken av de tre alliansene du havner i:

 • Aldmeri Dominion: High Elf, Wood Elf og Khajiit
 • Daggerfall Covenant: Breton, Orc og Redguard
 • Ebonheart Pact: Argonian, Dark Elf og Nord

Hvilken rase eller allianse du velger betyr egentlig ingenting. Alle er balanserte, noenlunde like sterke, og du får spille alle oppdragene uavhengig av allianse. Om du skal spille sammen med andre du kjenner, kan det være greit å velge en rase i samme allianse som de. I områdene der spillerne kan angripe hverandre i Cyrodiil må dere være i samme allianse.

Dagons Kult tilber en statue av Mehrunes Dagon.
Bethesda

Velg klasse og utseende

Det neste du må gjøre er å velge klasse. Det er seks forskjellige klasser i spillet: Sorcerer, Dragonknight, Nightblade, Templar, Warden og Necromancer. Alle har sine unike kilde til krefter og ferdigheter. Likevel er det ingen «feil» eller dårlig klasse, forskjellen er primært utseende, visuelle effekter og ferdigheter.

Alle klassene kan bli de forskjellige rollene i spillet, og alle kan bruke det som finnes av rustning og våpen, så det er ingen grunn til å være redd for å velge feil. Skulle du få lyst på en litt annen opplevelse, kan du lage 8 forskjellige rollefigurer og prøve deg fram.

Senk skuldrene, velg den klassen som tiltaler deg best der og da, og lek deg med å lage utseendet på rollefiguren din. Gammel eller ung, langt eller kort hår, krigsmaling eller arr - mulighetene er uendelige!

Som standard kan du lage åtte forskjellige karakterer per brukerprofil.

I byen Leyawiin kan du både få nye oppdrag og handle i de forskjellige butikkene.
Bethesda

Spill gjennom treningsoppdraget

Les også
Anmeldelse: The Elder Scrolls Online

Når du er ferdig med å lage din første karakter begynner du spillet. Du starter i den siste versjonen av spillet du eier – i dette tilfellet Blackwood.

Det første du gjør er å gjennomføre et treningsoppdrag for å lære deg hvordan spillet fungerer. Du lærer om ferdigheter til karakteren din, spillermenyen, og hvordan ferdigheter og utstyr oppgraderes. Vi anbefaler å spille gjennom dette oppdraget dersom du er helt ny i The Elder Scrolls Online. Du lærer viktige ting om hvordan spillet fungerer og du får erfaringspoeng (XP) og noen hendige premier når det er ferdig.

Kom i gang med kompanjonger

The Elder Scrolls Online har introdusert kompanjonger sammen med Blackwood-utvidelsen. Kompanjonger er en NPC-karakter som du kan tilkalle eller sende vekk når det måtte passe deg. I første omgang introduseres to kompanjonger – Bastian og Mirri. Disse låser du opp gjennom utvalgte oppdrag.

Siden du utvikler og utruster kompanjongen på lik linje med din egen karakter, kan det lønne seg å få tak i en av dem før du setter i gang med oppdragene i spillet. Da stiger dere i gradene sammen og du er sikker på at kompanjongen din er sterk nok til å møte alle farer sammen med deg. For å låse opp Mirri må du dra til Doomvault Vulpinaz, for å låse opp Bastian reiser du til Timewater Cave.

Kompanjonger kan være hendig å ha med om du ender opp i en knipe.
Bethesd

Klar til å utforske

Nå er du klar til å ta spaserstokken fatt og utforske alle deler av Cyrodiil. Valgene er mange! Du kan starte rett på handlingen i Blackwood og bekjempe Mehrunes Dagon og hans hærskare av Daedra, eller starte helt i den spede begynnelse av hovedhistorien i Coldharbour. Du kan bytte fritt mellom alle historiene du har tilgang til.

For å velge de forskjellige oppdragene må du som regel reise til den delen av Tamriel hvor oppdraget hører hjemme. Så om du ønsker å starte hovedhistorien må du reise til hjembyen i den alliansen du tilhører og snakke med en NPC-karakter ved navn «Hooded Figure».

Ingen abonnement er nødvendig

Vis mer

Det er gratis å spille The Elder Scrolls Online etter at du har kjøpt grunnspillet eller tilleggspakker. The Elder Scrolls Online Collection: Blackwood inkluderer hovedspillet, alle tidligere kapitler og Blackwood.

Finn beste pris på The Elder Scrolls Online: Blackwood »

Andre nyttige tips

 • Spill alltid opplæringsoppdraget når du lager en ny karakter. Du får en god slump XP og flere nyttige premier
 • Det kan lønne seg å gjøre oppdragene på startøyene og Coldharbour. De tar ikke lang tid, du får en god dose XP og seks skyshards. Skyshards gir deg ferdighetspoeng og for hver tredje kan du låse opp en ny ferdighet
 • Samle på alt du kommer over, i hver eneste krik og krok. Det du ikke har bruk for, kan du selge. Å selge ting øker også ferdighetene dine innen handel
 • Sjekk alle skuffer i hus der du kan, som regel kan du finne rasemateriale til å lage rustning og våpen
 • Når du forlater en by bør du selge alt du ikke trenger, du kommer til å trenge oppbevaringsplassen
 • Reis mellom Wayshrines, det er gratis. I motsetning til originalspillene, koster det penger å bruke «fast travel»
 • Ikke reparer rustningen din i lav level. Du bytter ut rustning og våpen ofte, spar pengene!
 • Bli med i Guilds, åpningsoppdragene gir saftig XP-boost
 • Mundus-steiner gir deg permanente bonuseffekter. Du kan bare ha én Mundus-stein aktiv av gangen
 • Du kan ikke stjele loot i The Elder Scrolls Online. Alle spillere får loot når de er med å felle en fiende
 • Banken deler du på tvers av alle karakterene dine
 • Du trenger ikke å fullføre et oppdrag om du vil begynne på et nytt, men du kan bare ha 20 aktive oppdrag om gangen.

Blackwood-utvidelsen har disse nyhetene:

Vis mer
 • Blackwood zone
 • Companions System
 • Part of the «Gates of Oblivion» storyline
 • Rockgrove 12-player Trial
 • Oblivion Portal World Events
 • Delves, Public Dungeons, & World Bosses
 • Collectibles, Crafting Motifs, & Gear

Les mer om The Elder Scrolls Online: Blackwood her »