Annonse for

ROG Strix Scar 2

Spill hvor du vil – bytt fra stasjonær til bærbar gaming-PC

Alltid klar for gaming, uansett hvor!

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Visk ut grensene for hvor og når du kan spille favorittspillene dine. Vi gjennomgår viktige ting du må tenke på når du skal velge bærbar gaming-PC.

Kan du virkelig bytte ut gamingdatamaskinen med en bærbar maskin i dag? Med dagens moderne bærbare komponenter er svaret ja. Det er imidlertid en del momenter du bør huske på før du begynner å se nærmere på en bærbar gaming-PC. Muligheten til å være spillmobil og alltid kunne ta med deg maskinen, fjerner begrensningene du som vanlig spiller ellers møter når du skal på tur med campingvognen, eller til hytta på fjellet eller ved sjøen.

TL;DR

Vis mer
  • Ytelse – Må kunne drive spillene dine nå og i fremtiden
  • Skjermen – Riktig oppløsning og frekvens til dine behov
  • Tilkobling og porter – Tilkoblinger for alt av tilbehør du har nå, og kommer til å få
  • Mobilitet – Hvor enkel skal den være å ta med seg?
  • Vedlikehold – Hold datamaskinen veltrimmet for best mulig ytelse

I denne artikkelen viser vi hvordan ROG Strix Scar II er et aktuelt alternativ når det gjelder bærbar gaming-PC.

Tilstrekkelig ytelse til å takle favorittspillene dine

En vanlig myte som henger igjen også i dag, er at en bærbar gaming-PC fremdeles ikke har den ytelsen som kreves for å kunne erstatte en stasjonær datamaskin. Etter at firekjernes prosessorer og Nvidia Pascal-grafikkort for bærbare maskiner har kommet på markedet, med høyere ytelse og mindre varmeutvikling, har situasjonen endret seg.

Raske og tungdrevne FPS-spill som PUBG og Overwatch bør spilles på minst en firekjernes prosessor og et grafikkort fra Nvidias GTX 10-serie eller tilsvarende, så du kan være trygg på at FPS-en ikke kommer under 60 bilderuter per sekund i full HD-oppløsning. Juster deretter grafikkinnstillingene, så du finner den optimale spillkonfigurasjonen for datamaskinen som gjør at den holder seg over grensen på 60 FPS. Under 60 FPS i disse spillene vil gi deg en hakkete opplevelse, og du vil få problemer med å henge med i matchen.

Andre mer tilbakelente spill stiller ikke samme krav til konkurransemomentet og er ikke like tunge å drive som de tidligere nevnte spillene. Finn ut hvilke systemkrav dine nåværende og fremtidige favorittspill har, og sikt deg inn på anbefalte spesifikasjoner eller høyere så du ikke kommer til kort når det gjelder ytelsen, og ikke får en begrenset opplevelse.

Tips: En enkel metode for at din bærbare gaming-PC skal yte maksimalt, er at du alltid bruker de nyeste grafikkdriverne. Du kan også benytte deg av Windows' spillmodus (kommandoen Win+G og deretter aktivere spillmodus) for at Windows skal fokusere på ytelsen i spillet.

Tilstrekkelig ytelse som varer

Vis mer

ROG Strix Scar II er en bærbar gaming-PC med FPS-spillere i fokus, og er utstyrt med en Intel Core i7 av åttende generasjon med 6 kjerner som gir hastigheter på opptil 4,1 Ghz. Dette gir deg nok ytelse til å spille alle dagens tunge spilletitler uten å inngå kompromisser, med sikte også på fremtiden.

Et Nvidia GTX 1070-kort i en bærbar datamaskin er ingen nyhet, men forskjellen til ROG Strix Scar II er at den rommer en ustrippet, bærbar versjon av kortet og har høyere klokkefrekvenser i forhold til tidligere Max-Q-varianter. Alt dette for at du skal kunne drifte dagens mest populære spill, og det i høy FPS.

Når du ikke spiller, men bare vil ha det rolig og fredelig, kan viftene på ROG Strix Scar II enkelt settes i stillemodus. Klikk bare på ROG-knappen på tastaturet for å starte Gaming Center, og velg vifteprofil via Fan Overboost. Så slipper du å forstyrre personen i nabosetet på toget eller klassekameraten på biblioteket.

Raske spill krever stor og kjapp skjerm

En 120Hz-skjerm er dobbelt så rask til å vise neste bilderute som 60Hz-skjermer, og gir deg mer smidige bevegelser i spillet.

I konkurransebaserte FPS-spill er 1080p (FullHD) en vedtatt oppløsning det er gunstig å ha for å få maksimalt med bilderuter per sekund. Hvis du derimot er mer interessert i strategi- eller eventyrbaserte spill, så er en høyere oppløsning (2K eller 4K) å foretrekke for spillopplevelsens skyld med fine omgivelser, landskap og mer tilbakelent spilling.

Hvis du vil ha oversikt over hva som skjer i verden samtidig som du spiller, kan du komplettere med en ekstern skjerm. Da bør du huske på at HDMI-porten bør være i versjon 2.0 eller senere, eller alternativt at du har Displayport på datamaskinen din, for eksempel 4K-oppløsning i 60 Hz.

Tips: Bygg gjerne ut med en ekstra skjerm for å jobbe mer effektivt eller holde et våkent øye på chatten i Discord.

En rask gamingskjerm med tynne rammer

Vis mer

ROG Strix Scar II har en 15-tommers skjerm med full HD-oppløsning, oppdateringsfrekvens på 144 Hz og rask responstid på 3 millisekunder.

ROG Strix Scar II har tynne rammer som gir mer skjerm og mindre skjermhus. Displaypanelet benytter seg av IPS-teknologi, som gir deg gode innsynsvinkler.

I de tilfellene der du ønsker å være mer stasjonær, har ROG Strix Scar II både HDMI 2.0- og Displayport-kontakter som gjør det enkelt for deg å bygge ut med ytterligere skjermer som har høy oppløsning og oppdateringsfrekvens.

Alltid klar for gaming – uansett hvor

Et bærbart system handler i bunn og grunn om å være mobil. Å ha mulighet til å ta med deg systemet hvor som helst. Selv om bærbare spilldatamaskiner er strømtørste, så er de uslåelige med hensyn til fleksibilitet når du skal på hytta eller dra på LAN, sammenliknet med en vanlig stasjonær datamaskin.

Batteritiden er alltid begrenset på bærbare gaming-PC-er, men en klar fordel i forhold til de stasjonære er at du kan fortsette spillet selv om det trekker opp til tordenvær, uten risiko for at datamaskinen din blir ødelagt.

Når du er på reise, er det ikke ofte du selv kan påvirke internettilkoblingen – du må stole på trådløst nett. Derfor er det også viktig at den bærbare datamaskinen har et sterkt og raskt nettverkskort, så du reduserer risikoen mest mulig for lagging på grunn av dårlige mottaksforhold.

Vel hjemme igjen vil du også ha mulighet til å koble datamaskinen til en mer fast installasjon av tilleggsutstyr og skjerm. Se derfor ekstra nøye på hvor mange USB-porter og bildeutganger du trenger i dag og i morgen, dersom du planlegger å oppgradere utstyret langs veggen.

Tips: Sørg alltid for å ha noen offline-klassikere installert på datamaskinen når du er på farten, og kompletter gjerne med en fjernkontroll, så har du både datamaskin og konsoll med deg i ryggsekken.

Gamingytelse både i ryggsekken og hjemme

Vis mer

ROG Strix Scar II har som tidligere nevnt en ytelse som skal kunne drive dagens spill i høy FPS, samtidig som den har en lav vekt på 2,4 kg. 15-tommersformatet får enkelt plass i ryggsekken!

Lagging er alle gamers mareritt. ROG Strix Scar II bruker doble Wi-Fi-antenner både på for- og baksiden av datamaskinen, noe som gir best mottak og minsker risikoen for avbrudd og lagging i spill. For ikke å skape trøbbel for den trådløse hastigheten, bruker også ROG Strix Scar II AC Wave 2-standard, noe som gir deg dobbelt så høyt hastighet i forhold til vanlig Wi-Fi AC-standard.

Når du er vel hjemme igjen, må du kunne koble til alt du har av tilbehør og eksterne skjermer. ROG Strix Scar II er godt forsynt med porter, blant annet USB type C, en rekke USB type A, HDMI, MiniDisplayport, RJ-45, kontakt for hodesett og minnekortleser.

Service og vedlikehold forlenger levetiden på din bærbare datamaskin

Etter bruk gjennom måneder og år samler det seg støv i datamaskinen, og det påvirker både ytelsen og systemets levetid. Viktig å tenke på når du skal rengjøre den bærbare datamaskinen din, er å sjekke med produsenten hvilke garantier som gjelder før du eventuelt åpner maskinen. Hold så kjøleviftene fast mens du blåser systemet rent med luft.

Tips: Trykkluft på boks er et fleksibelt produkt å benytte seg av når du skal blåse bort støv og skitt fra vifter – og du som er proff, spiser jo ikke potetgull ved datamaskinen!

En datamaskin som renser seg selv

Vis mer

ROG Strix Scar II bruker antistøvtunneler som gjør at maskinen er selvrensende. Dermed må du ikke rense datamaskinen så ofte, og du kan fokusere på spilling i stedet for rengjøring.

Slik lager du et stasjonært gaminghjørne med din bærbare gaming-PC

Bare fordi du velger en bærbar gaming-PC som din primære datamaskin, betyr ikke det at du er låst til å være mobil hele tiden. Med noen enkle grep kan du få gaming-PC-en din til å føles som en stasjonær datamaskin. Nedenfor følger en enkel sjekkliste med de viktigste punktene du bør tenke på for å opprettholde den stasjonære følelsen.

Sjekkliste

Vis mer

Ekstern skjerm – For spill bør du satse på en 1080p- eller 1440p-skjerm med høy oppdateringsfrekvens. For arbeid og maksimal produksjonsflate er en 4K-skjerm det beste valget.

Dokkingstasjon – Reduser antall kabler når du går fra mobil til stasjonær ved å bruke en USB-dokkingstasjon.

Kabeltrekking – Med en gjennomtenkt kabeltrekking til ditt stasjonære spillhjørne visker du ut grensene, og du får noe som minner mer om en vanlig stasjonær datamaskin.

Mus og musematte – Bruk favorittmusen din og en stor musematte som gir både presisjon og komfort.

Denne artikkelen sammenfatter de viktigste punktene du bør tenke på når du går fra en fast datamaskin til en bærbar gaming-PC. Del gjerne dine tanker og erfaringer med oss om akkurat det å gå fra en vanlig stasjonær datamaskin til en mer fleksibel løsning.

Her kan du lese mer om ROG Strix Scar II og hvor den finnes.