Annonse for

Resident Evil 4

Syv ting å huske på før du starter med Resident Evil 4

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Resident Evil 4 har blitt en moderne klassiker og er kjent for å være en actionfylt berg-og-dalbane av en opplevelse. I spillet følger du veteran-helten Leon Kennedy, som har overlevd katastrofene i Raccoon City og nå jobber som spesialagent for USAs president. Hans nyeste oppdrag er å redde presidentens kidnappede datter, og dette fører ham til en avsidesliggende europeisk landsby fylt med skremmende innbyggere.

I 2005 satte spillet standarden for action-skrekkspill, og har siden vært en favoritt blant spillere over hele verden. 24. mars lanserer Capcom spillet til en helt ny konsollgenerasjon. Enten du har spilt originalen eller ikke, er det syv ting du bør vite før du hopper inn i spillet.

1. Resident Evil-zombier er ikke som andre zombier

Faktisk er de ikke zombier i det hele tatt! Resident Evil-serien er kjent for å være knyttet til de vandøde, men det du møter i Resident Evil 4 er en helt annen type skummel fiende. Fiendene i Resident Evil 4 er smarte. De vil overmanne deg i horder, og blokkere ruten din for å unnslippe. De kan gripe tak i deg og holde deg fast, slik at andre kan angripe deg med økser og høygafler. Å gjemme seg vil ikke hjelpe – de kan knuse vinduer og nå toppetasjer med stiger. Hvis du skal overleve må du lære å takle mobben!

2. Leons kniv

Har du hørt uttrykket «aldri hiv deg inn i en skuddveksling med bare en kniv»? Vel, Leon bryr seg ikke, han har lært en hel rekke nye teknikker for å svinge sin alltid trofaste kniv. Du kan bruke Leons kniv til å bryte deg fri fra angripere, hugge ned fiender som mister overtaket eller avslutte kampen når de vrir seg på bakken. Du kan til og med snike deg opp usett og ta dem ut med et snikangrep.

I tillegg kan Leon parere nesten ethvert angrep som kastes mot ham, avverge våpen med et godt beregnet hugg og etterlate fienden åpen for et oppfølgingsangrep. Men vær forsiktig – jo mer du bruker kniven, jo mindre holdbar blir den, og til slutt går den i stykker. Da reduserer du valgmulighetene dine betydelig.

Hvis du bare visste om noen som kunne fikse den...

3. Våpenbaronen

Et sted i landsbyen finnes en mystisk fremmed med et overflod av herlige, dødelige leker til salgs. Å få det meste ut av møtene dine med våpenhandleren er viktig for å legge opp til et mye mer vellykket oppdrag. Du må spare opp hva enn penger du finner og kjøpe nye våpen, eller oppgradere de du allerede har.

Nøkkelen til å gjøre en god fortjeneste er å samle og kombinere skatter du oppdager rundt i omverdenen. Noen kombinasjoner kan øke verdien betydelig, så alltid pass på! Vær oppmerksom før du selger, så du får mest mulig ut av pengene dine.

Handelsmannen tilbyr også en spesiell meny med gjenstander som bare kan byttes mot Spineller.

LES ANMELDELSE: Resident Evil 4 – et modernisert mesterverk »

4. Fullfør dusøroppdrag

Underveis på oppdraget for å redde presidentens datter vil Leon finne dusørplakater som tilbyr belønninger i form av Spineller. Hvis du fullfører ekstra-oppgavene som er angitt på disse plakatene, vil du raskt være i stand til å spare opp nok Spineller til å kjøpe den flotte pistolen som våpenhandleren har på lager – et perfekt våpen for å ta knekken på de voldelige landsbyboerne.

Disse oppgavene er valgfrie, men de kan være ganske spennende – og gir deg alltid sjansen til å få ekstra belønninger. Og når vi først snakker om belønninger...

5. Leon har aldri sett bedre ut

Nye Resident Evil 4 er utviklet for PlayStation 5-generasjonens maskinvare, og det følger med en hel rekke alternativer som sikrer at du spiller på den måten som passer deg best. Sjekk grafikkinnstillingene i menyen for å bytte mellom ytelse – som prioriterer bildefrekvens – og grafikk – som lar deg få det beste som 4K-oppløsning og strålesporing kan tilby.

Disse alternativene kan du få tilgang til fra hovedmenyen, før du laster inn i spillet – så du kan alltid endre på dem avhengig av hvordan du ønsker å spille. Du har aldri sett blod og gørr så vakkert som dette.


6. Spill som du vil

Resident Evil 4 har introdusert langt flere muligheter når det gjelder spillmekanikken. Sniking er en god strategi i mye av spillet, men det vil fortsatt være øyeblikk der helvete bryter løs.

Nå har du også et mye større utvalg av våpen å velge mellom. Bolt-kasteren er et armbrøst-lignende våpen som skyter lysløst. I tillegg til å ikke varsle andre skumle skapninger i nærheten, kan du hente ammunisjonen tilbake fra likene til fiendene dine, noe som gjør det til et flott valg for de som elsker å være sparsom med skuddene. Snakk om en rask og stille død!

7. Vær klar for å dø … ofte

Å dø i Resident Evil 4 er en del av moroa – og ærlig talt, hvis du ikke dør mye, så vil du gå glipp av noen virkelig fantastiske og sjokkerende spetakler av noen blodige – og skremmende – hendelser. Alt fra motorsager gjennom brystet, klør gjennom hoder, tomler i øynene, og regelrett halshugging! Disse landsbyboerne holder overhodet ikke igjen. For å overleve trenger du en sterk vilje og en enda sterkere mage, spesielt med RE Engine som leverer noen av den mest groteskt levende volden som finnes på konsoller.

Hvis du tenker på alt dette vil være godt på vei til for å redde presidentens datter på rekordtid. Bare sørg for å ha nok ammunisjon, at kniven er like skarp som sinnet, at helsen er full-ladet, og at du alltid er oppmerksom på omgivelsene — da kan du klare å overleve dette marerittet.

Fortell oss gjerne hvordan det går når du spiller. Resident Evil 4 kommer i salg 24. mars, på PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S og Steam.

Prøv Resident Evil 4-demoen gratis

Kontroller Leon mens han tar sine første skritt inn i en skummel landsby. Ingen tidsbegrensning, ingen spillegrense. Prøv ut den utvidede knivmekanikken som åpner opp for et bredere utvalg av spillestiler. Overlevelse er bare begynnelsen.

Last ned Resident Evil 4 Chainsaw Demo »