Annonse for
Activision

Vinn en unik Modern Warfare-PC

Project 141 er en PC spesialbygd for nye Modern Warfare.

Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

Hvordan presterer den unike gamingdatamaskinen Project 141 i det mest realistiske Call of Duty-spillet til nå? Gå ikke glipp av muligheten til å konkurrere om datamaskinen!

Da Activision lanserte Black Ops 4 i fjor, var det med større fokus enn noen gang på PC som spillplattform. Sammen med dataentusiastene hos Coore og den prisbelønte chassis-byggeren Tim «timpelay» Malmborg markerte Activision lanseringen ved å bygge en helt unik gaming-PC i Black Ops 4-inspirert design. I 2019 har Activision lagt inn et ekstra gir for PC-spillere gjennom lanseringen av Modern Warfare. Det innebærer ikke bare økt fokus på PC-spesifikke funksjoner, men også en ny, eksklusiv Modern Warfare gaming-PC. En PC med unik design og skikkelig kraftige komponenter som nordiske Modern Warfare-spillere får muligheten til å vinne.

Innhold i artikkelen

Ny grafikkmotor med fokus på realisme

Hvis vi starter med spillet Modern Warfare, er 2019-utgaven den fjerde tittelen i den velkjente spillserien fra Activision. Spillet skal likevel sees mer som en omstart av serien enn en oppfølger, blant annet med returbesøk av populære karakterer som kaptein Price. Som det passer seg for navnet «Modern Warfare» baseres spillet på flere tydelige koblinger til nåtidens krigføring og terrorisme. For å restarte spillserien på best mulig måte er det samtidig blitt introdusert flere store nyheter for alle spillere, og ikke minst for de som spiller på PC.

Skjermbilde fra det nye Modern Warfare-spillet.

Grunnstammen i nystarten for Modern Warfare er en ny grafikkmotor der utviklerne på Infinity Ward har brukt 5 år på å utvikle en motor som er fokusert på realisme og virkelighetstro grafikk. Grafikkmotoren gjør dette med en myriade av små og store nyheter. En av de viktigste og mest iøynefallende er den utbredte bruken av fotogrammetri, der man med flere hundre fotografier og avanserte algoritmer skaper digitale 3D-modeller av virkelige bygninger, våpen og andre objekter, som søppel og russiske stridsvogner (!). I spillet brukes disse bildene ikke bare for å etterligne objektenes form og størrelse, men også deres unike materialer og hvordan de reagerer på for eksempel lys og refleksjoner. Den nye grafikkmotoren er skreddersydd for å gjengi mer enn 5 ganger så mye geometri som tidligere titler i spillserien. Det betyr flere og mer avanserte objekter og karakterer på skjermen samtidig.

Visste du at ...

Infinity Ward tok fotogrammetriske bilder av ørkenen i Arizona for å modellere deler av spillverdenen i Modern Warfare. Lagringen av disse bildene brukte mer enn 2 terabyte data, og de måtte utvikle egne metoder for å komprimere de grafiske dataene for å kunne laste dem i en datamaskin eller en konsoll med en håndfull gigabyte RAM-minne.

Her kan du lese mer om Modern Warfares nye grafikkmotor og hvordan Infinity Ward brukte fotogrammetri i utviklingen.

Et annet aspekt som er kjempeviktig for realisme og naturtro grafikk, er håndteringen av lyseffekter. Infinity Ward benytter blant annet volumetrisk belysning, spektralrendering og til og med ray tracing (strålefølging) for å få konsekvente, naturtro lyseffekter med myke skygger og refleksjoner. Det muliggjør heftige, nye effekter, som varmestråling, bakketåke, støvkorn og realistisk simulering av nattsyn. Det siste er der du på virkelighetsnær måte kan se i mørket med riktig utstyr, men også kan bli blendet når lyset skrus på i et bygg. Det er også verdt å merke seg at Infinity Ward har bygd støtten for ray tracing rundt Microsofts DXR API, noe som innebærer at teknikken i fremtiden kan aktiveres på alle DirectX 12-kompatible grafikk-kretser. I dag er likevel ray tracing kun tilgjengelig på datamaskiner med Geforce RTX-grafikkort.

Se forskjellen med og uten RTX.
Se forskjellen med og uten RTX.

Effektene av ray tracing skal alltid måles mot den uunngåelige beregningskraften som dedikeres til teknikken. Her har Activision tatt sikte på at PC-spillere kan kunne nå opp mot 60 fps med ray tracing aktivert i alle oppløsninger opp til 4K. Dette gjøres gjennom en balansert implementering av ray tracing og ikke minst et tett samarbeid med Nvidia.

PC-spillere får eksklusive spillinnstillinger

  • Støtte for superbrede skjermformater (for eksempel 3840x1080 og 5120x1440)
  • Ubegrenset bildefrekvens (FPS) og oppdateringsfrekvens
  • Skreddersydde UI-plasseringer
  • Dedikerte PC-servere
  • Justerbar Field of View
  • Toggle eller press and hold – Du velger selv hvordan du vil sikte
  • Våpenegenskaper – Rekyler og ladetider etc.

Les mer om PC-versjonen av spillet på Battle.net.

Selv om mesteparten av Modern Warfares nye funksjoner og grafiske herligheter er tilgjengelige for alle spillere, uavhengig av plattform, finnes det flere unike muligheter og funksjoner for PC-spillere. Det starter med selvfølgelige muligheter som å skreddersy egne kontrollinnstillinger, som så følges opp av en betydelig mengde grafiske innstillinger. Blant annet støtter PC-versjonen som ventet ekte 4K-oppløsning og teksturer, samt opplåst bildefrekvens. Modern Warfare for PC har også støtte for flere skjermer og fullskalastøtte for ultrabrede oppløsninger i opptil 32:9-format, noe som gir en tilnærmet uslåelig omfavnende spillopplevelse.

Nyheter i Modern Warfare og PC-funksjonalitet

Modern Warfare er den første Call of Duty-tittelen som gir full støtte for crossplay. Det betyr at du som PC-spiller kan spille med og mot vennene dine som spiller på for eksempel Playstation 4- eller Xbox One-konsoller. Du velger selv om du vil spille crossplay eller bare mot spillere på din egen plattform. Matchingen kommer til å skje avhengig av konsolltype, så konsollspillere kan bruke mus og tastatur for å spille med PC-spillere, og PC-spillere kan bruke håndkontroller for å spille med konsollspillere.

Nytt for spillserien er også en fersk singelplayer-kampanje, samt en flerspillerinnstilling der du kan spille to mot to eller 32 mot 32, samt en co-op-innstilling som kalles Special Ops, der inntil 4 venner tar på seg oppdrag side ved side.

«Project 141» – En unik gamingdatamaskin

Med PC-satsingen friskt i minne ville Activision og Coore igjen bygge en unikt designet gaming-PC for Modern Warfare. Arbeidet startet på sensommeren 2019 under navnet «Project 141» (et navn som kommer fra spillets singelplayer-kampanje). Målet var ikke bare å skape en kraftig gamingdatamaskin som leverte utrolig ytelse og spillopplevelse i Modern Warfare. Datamaskinen skulle i seg selv gi en fysisk følelse av moderne krigføring. Datamaskin-byggeren og kreatøren bak datamaskinens konstruksjon og design, Tim «timpelay» Malmborg, forklarer det best selv.

– Project 141 er bygd for å representere teknologi som er klar for et ekstremt miljø. Datamaskinen er skreddersydd med detaljert kamuflasje og solide materialer som du kan forvente deg av en datamaskin for Modern Warfare. Alle steiner ble snudd i oppdraget for å skape en pålitelig ytelsesmaskin for å spille spillet. Det tilpassede systemet for vannkjøling er overdimensjonert og bygd med skreddersydde messingkoblinger og solide, mattsvarte slanger. Datamaskinen har doble D5-pumper i serie og et trippelbeholdersystem for å håndtere både de kraftige grunnkomponentene og de overklokkede frekvensene. For å fullføre temaet, finnes det 3D-printet krypskyttersikte bak moderkortet.

Tim «timpelay» Malmborg monterer vannkjølingssystemet i Project 141.

En mektig maskin med ytelse i toppklasse

Under det unike datamaskindesignet som Tim har skapt, finnes et komplett oppsett av kraftige datakomponenter som er spesielt utvalgt for å gi glede av PC-versjonens opplåste bildefrekvens. Som vanlig er det prosessor, og spesielt grafikkort, som spiller størst rolle når det kommer til hvilken ytelse du kan forvente i spillene dine. I Modern Warfare-datamaskinen sitter en åttekjerners Intel Core i9-9900K CPU, samt et Asus ROG Geforce RTX 2080 Ti Strix grafikkort. Nvidias Geforce RTX 2080 Ti-krets er ikke bare den kraftigste grafikk-kretsen på forbrukermarkedet, men gjør det også mulig å aktivere ray tracing-effektene i Modern Warfare. Dette skjer gjennom Nvidias egne RTX-teknikk, som leveres tett opptil 60 fps i 4K-oppløsning med et RTX 2080 Ti-grafikkort. Project 141 er en solid maskin som med en matchvekt på rundt 50 kilo gir et mildt sagt mektig inntrykk, enten den står på eller under skrivebordet.

Ytelsestester i Call of Duty Modern Warfare

Ingen gamingdatamaskin er bedre enn den ytelsen den kan levere. For å på alvor maksimere PC-spillopplevelsen i Modern Warfare, valgte vi å utføre ytelsestester med ray tracing aktivert, samtidig som vi spilte på en ultrabred gamingskjerm. Dette gir oss de mest realistiske lyseffektene, sammen med en nesten svimlende, omfavnende spillopplevelse. Kanskje ikke optimalt i pressede e-sportturneringer, men likevel så utrolig kult for den som virkelig vil få følelsen av å fysisk dukke mellom bygningene mens kulene hviner over hodet.

Ytelsestestene ble utført i skjermens maksimale oppløsning, 3840 x 1080 piksler, med grafikken innstilt på maks. Ytelsesdata fra flere minutters spilletid på forskjellige kart i Team death match ble regnet samme for å gi en middelverdi for hvordan Project 141 presterer i heite multiplayer-matcher. Til tross for drøyt 4 millioner piksler som skal flyttes på og ekstra beregningstunge ray tracing-effekter aktivert, leverte Project MW en imponerende ytelse med drøyt 120 bilder per sekund og helt fantastisk flyt.

Som ventet finnes det enda noen bilder å hente hvis vi deaktiverer ray tracing-effektene, men forskjellene var bemerkelsesverdig små. Med 127 fps i 3840x1080 pikslers oppløsning finnes det ingen tvil om at Project 141 vil kunne drive Modern Warfare i 4K-oppløsning med skikkelig fin bildefrekvens.

Med sitt solid overdimensjonerte vannkjølingsanlegg var datamaskinen stort sett fullstendig lydløs, selv ved tung belastning. Temperaturene holdt seg på lave og stabile nivåer, ikke minst takket være systemets doble 420 millimeter-radiatorer.

Nå kan DU vinne «Project 141»

Er du skikkelig klar for en fantastisk, helt unik PC-oppgradering? Nå i desember kan du vinne denne unike Call of Duty: Modern Warfare gamingdatamaskinen. Les mer om hvordan du deltar i konkurransen på Activisions konkurranseside, og gå heller ikke glipp av sjansen til å se «Project 141» live på DreamHack Winter 28. november.

Call of Duty: Modern Warfare ble lansert 25. oktober 2019 til PC, PS4 og Xbox One. Hvis du allerede har testet Modern Warfare er du hjertelig velkommen til å fortelle mer om opplevelsene dine i kommetarfeltet. PC-versjonen av spillet finner du på Battle.net.