×
Annonse for
ANNONSE: Slik beskytter du deg mot DDOS-angrep
Annonse
(Bilde: Shutterstock / Tek Story Labs)

Slik beskytter du deg mot DDOS-angrep

Enkle grep beskytter bredbåndslinjen din når du spiller.

  • Dette er en annonse. Journalistene i Gamer.no er ikke involvert i produksjonen.

For å kunne gjennomføre et DDOS-angrep mot deg, er man nødt til å vite hvilken adresse bredbåndsoperatøren din har gitt deg på Internett: IP-adressen din. Så lenge du klarer å holde denne skjult for andre, vil du i praksis være trygg.

Har du lyst å se din egen adresse kan du gjøre det på tjenesten WhatIsMyIP.com. Den består av fire tall, og vil typisk se ut som noe ala dette: 193.215.63.xxx

Still inn Skype rett

ENKEL FIKS: Ved å skru av IP-deling i Skype har du fikset et av de vanligste sikkerhetshullene blant spillere.
ENKEL FIKS: Ved å skru av IP-deling i Skype har du fikset et av de vanligste sikkerhetshullene blant spillere.

Det programmet som oftest får skylden for å avsløre adressen til spillere er Skype. Det skyldes ikke ond vilje, men simpelthen at programmet må dele adressen din med andre for å kunne ringe. Det kobler nemlig brukerne sammen direkte: Peer-To-Peer (P2P).

Heldigvis har Microsoft nettopp oppdatert Skype slik at du kan velge å skjule IP-adressen din for brukere du ikke kjenner. Denne endringen kom i versjon 6.5. Så lenge dette valget er aktivt, vil kun de kontaktene du har lagt til i adresseboken din få se IP-adressen din. 

  1. Gå inn på "Tools", "Options", "Connection".
  2. Huk av for "Allow direct connections to you contacts only", og du burde være trygg.

Fremover er det også viktig å ikke legge til brukere i kontaklisten du ikke stoler på.

Pass på hva du klikker på

Vær skeptisk til å klikke på ukjente lenker du får fra fremmede, da disse faktisk kan brukes til å hente ut IP-adressen din og sende den til vedkommende.

Pass på hva du viser når du strømmer

Strømmer du på Twitch eller Youtube vil seerne ofte kunne plukke opp hint om IP-adressen. For eksempel kan Skype-kallenavnet ditt være nok til å finne IP-adressen. En annen klassisk tabbe er å dra opp konsollen mens du strømmer, og slik vise IP-adressen til spilltjeneren du er koblet mot.

Blir du angrepet likevel?

Om du opplever et DDOS-angrep, eller har blitt angrepet tidligere, har noen trolig fått tak i IP-adressen din. Når du har gjort alle instruksene overfor, bør du derfor skifte IP-adresse. 

Slik gjør du det »

Kommentarer (14)

Til toppen