SteelSeries StarCraft League-kvalifisering

Fastsatt av Gamer.no
Gjelder fra 26.09.2021
Gyldig
Sist oppdatert 03.06.2015
 1. GENERELLE TURNERINGSREGLER

  1. Deltakere som er under 16 år kan søke om å delta. Søknaden sendes til claes@tek.no med følgende informasjon: Ditt brukernavn på Gamer.no, fullt navn, alder og navn, epost og telefonnummer til foresatt(e). Gamer.no må ha aksept fra foreldre, og kommer til å ringe foreldre til alle som søker for å innhente dette.
  2. Turneringen spilles med dobbel eliminering. Det vil at du havner i taperpuljen dersom du taper første kampen. Alle kamper frem til semifinalene spilles som best av én deretter best av tre, mens finalen spilles best av fem.
  3. Alle påmeldte spillere må møte opp på kanalen «Gamer.no» på Battle.net. Vi bruker dette som informasjonskanal mens turneringen pågår.
  4. Skru av «Only allow friends to send me invites» og «Only allow friends to send me chat messages» under Battle.net-innstillingene mens turneringen foregår! Hvis du ikke gjør dette, risikerer du at motstanderen din ikke får kontakt med deg!
  5. Maphacks, auto-inject og lignende er forbudt. All bruk av tredjeparts-programvare regnes som juks. Mistanker om dette må meldes til turneringsadministrator umiddelbart.
  6. Oppfør deg! Hvis vi får høre at noen ikke oppfører seg mot motstanderne forbeholder vi oss retten til å diskvalifisere vedkommende fra pågående og framtidige turneringer. Det vil brukes skjønn av admins til dette.
  7. Etter at kampen er ferdig må du rapportere inn resultatet på kampsiden. Lenke til kampsiden finner du øverst i høyremenyen inne på turneringssiden på Gamer.no.
  8. Ved å delta i turneringen godtar man disse reglene. Å ikke ha lest/forstått reglene før en kamp starter gir deg ikke unntak fra reglene. Der hvor det er åpent for tolking av reglene, gjelder administrators tolking av reglene.
  9. Avgjørelsene til administrator skal respekteres. Truende oppførsel mot en administrator kan møtes med diskvalifisering. Hvis du ønsker å klage på en avgjørelse skal det gjøres rolig og formelt.
  10. Reglene kan, om nødvendig, bli endret underveis i turneringen. Turneringsansvarlig skal etter beste evne annonsere endringer, men det er spillerne selv sitt ansvar å holde seg oppdatert.
  11. Skulle det oppstå en situasjon som det ikke står noe om i reglene, er det administrators avgjørelser som teller.
  12. Man må alltid ha bevis for å kunne få walkover eller andre fordeler. Dette kan for eksempel være et screenshot av gitt situasjon.
 2. VALG AV KART

  1. For hver runde er det på forhånd valgt hvilket kart dere skal starte på. Dette kan dere lese av øverst i brackets
  2. I best av tre eller best av fem velger taperen alltid neste kart
  3. Samme kart kan ikke spilles mer enn en gang i hver kamp

  Dette er kartene som blir brukt:

  • Daedalus Point
  • Habitation Station LE
  • Heavy Rain LE
  • Polar Night LE
  • Yeonsu LE
  • Alterzim Stronghold TE
  • Frost LE

  Du finner alle kartene finner ved å gå til «Custom Games»-delen av Battle.net (trykk F3), søk etter navnet på kartet øverst til høyre og så klikk «Create Game» (ikke «Join Game»!). For å finne kartene raskt kan du legge dem til som bokmerke ved å høyreklikke på dem i listen og så klikke «Bookmark». Deretter kan du raskt finne dem ved å trykke på «Bookmarks» i menyen til venstre.

 3. DERSOM MOTSTANDER IKKE MØTER OPP

  1. Hvis motstanderen din ikke har møtt opp (ikke er online på Battle.net): Gi umiddelbart beskjed til en admin. Fortsett å prøve å finne ham/henne – hvis han/hun etter 10 minutter fortsatt ikke er å finne, gi beskjed igjen og du er videre på walkover.
  2. Hvis en kamp ikke har begynt etter 10 minutter og ingen av spillerne har gitt beskjed til admin om å få walkover, kan turneringsanvarlig gjøre om kampen til en best av 1 for å unngå forsinkelser i turneringen. Bevisste handlinger som forsinker turneringen unødvendig kan også straffes med diskvalifisering.
  3. Man må kunne bevise at motstander ikke har vært tilgjengelig innen 10 minutter, og at man har prøvd å få kontakt med motstanderen flere ganger i løpet av disse minuttene.
 4. VALG AV RASE

  1. Det er lov å bytte rase når som helst i turneringen så lenge motstanderen din informeres. Hvis det er motstanderen din sin tur å velge map må du si ifra hvilken rase du vil bytte til før han/hun velger map. Det er ikke lov å bytte rase dersom du og motstanderen din har startet en best av tre-kamp. Byttet må skje før serien starter.
 5. TILSKUER/STREAMING

  1. Turneringsadministratorer og hovedstreamere har alltid rett til å se på hvis de ber om det. Det er ikke tillatt å ha andre tilskuere, med mindre det er en turneringsadministrator. Dersom du har et ønske om å streame kampen din må dette avklares med turneringsadministratorene. Dersom du streamer kampen din, anbefaler vi deg å ha forsinkelse på 2-3 minutter. Dette for å unngå eventuell ghosting/streamtitting fra motstanderen din.
 6. DISCONNECT

  1. Ved disconnect bør spillerne bli enige om kampen skal spilles på ny eller om det var en klar ledelse for en av spillerne. Hvis spillerne er uenige om dette, ta kontakt med en turneringsadministrator og vær klar til å vise til opptak. Hvis en spiller forsvinner midt i en kamp (midt i et kart eller mellom kartene) har vedkommende 10 minutter til å komme tilbake og være klar til å spille igjen før det gis walkover.
  2. Ved disconnect skal spillet gjenopprettes fra replay. Hvis en av spillerne disconnecter og ikke kommer tilbake innen 15 minutter kan admin gi spilleren som er tilstede walkover. Man må kunne bevise at motstander har vært borte i 15 minutter.
 7. PAUSE-REGLER

  1. Du må ha en gyldig grunn og få godkjennelse av motstanderen før du kan pause spillet
  2. For å skru av pausen igjen må du først si i fra før du gjør det og få bekreftelse på at begge parter er klare til å fortsette
  3. Hvis pausen varer over fem minutter kan motstanderlaget kreve å få fortsette kampen
  4. Misbruk av pause-funksjonen kan føre til utestengelse. Ta skjermbilde som bevis og last opp på kampsiden hvis det skjer
 8. STREAMING

  1. Den som streamer må ha autorisasjon fra StarCraft Norges administratorer
  2. Det må være minimum fem minutter forsinkelse på stream
 9. INNSTILLINGER

  1. Gameplay -> Replay -> Save All Replays: PÅ
  2. Battle.net -> Notifications -> Enable Toast Notifications: AV
  3. Battle.net -> Privacy -> Set status to Busy when playing a game: PÅ
  4. Game Speed: Faster
 10. JUKS

  1. Enhver metode som brukes for å motta informasjon om hva motstanderen gjør regnet som juks
  2. Å la andre spillere spille på din konto anses som juks
  3. Alle former for juks er strengt forbrudt og kan føre til umiddelbar diskvalifisering fra turneringen samt utestengelse fra alle Gamer.no- og SC2.no-turneringer for opptil to kalenderår
 11. UNDER KAMPEN

  1. Skriver du «gg» før motstanderen din etter 1:00 i spillets tid har passert, regnes det som at du gir opp kartet. Det er da ikke tillatt å fortsette å spille
  2. Det skal ikke skrives unødvendig mye i chat under kampen. Store mengder unødvendig, eller uhøflig chatbruk kan føre til konsekvenser
  3. Hvis spillet ender i en stalemat/draw regnes kartet som uavgjort og må spilles på ny
  4. Admins og spillerne kan seg imellom avgjøre at det er en draw tidligere enn StarCraft II sin egen draw-funksjon. Dette må komme klart frem i chat at begge godtar