VR-kappløpet har fått en ny deltager

Svenske Starbreeze slenger seg på med en skikkelig kraftplugg.

Starbreeze Studios

Starbreeze Studios er mest kjent for å ha gitt oss de fantastiske The Chronicles of Riddick-spillene og det ganske undervurderte The Darkness, basert på tegneserien med samme navn. Nå har svenskene avslørt at også de utvikler et par virtual reality-briller.

StarVR ble vist frem på et arrangement i Los Angeles natt til mandag, sammen med et nytt Walking Dead-spill som utvikles av Overkill, skaperne av Payday.

En kraftplugg

StarVR-brillene.

Disse nye brillene skal skille seg fra konkurrentene Oculus Rift, Project Morpheus og Steam VR ved å være en teknologisk kraftplugg som skal blåse de andre av banen.

Brillenes to 5,5 tommer store skjermer skal by på et synsfelt som rommer 210 vertikale grader og 130 horisontale grader. Bevegelsessporingen skal kunne dekke alle hodets bevegelser i 360 grader, og skjermoppløsningen er på massive 5120x1440 piksler –2560 x 1440 per øye. Du må nok investere i noen PC-oppgraderinger om du skal utnytte dem til det fulle.

Holistisk spillutvikling

StarVR skal også forsøke å skille seg fra konkurrentene gjennom programvaren som utvikles til de nye VR-brillene. Det nylige oppkjøpet av Overkill skal bidra til dette.

– Gjennom dette oppkjøpet blir Starbreeze et av de første teknologifirmaene til å utgi og utvikle både maskin- og programvaren til en VR-brille. Dette lar oss ta en mer helhetlig tilnærming som gjør at vi kan dekke alle mulige vinkler.

Hva tror du om denne annonseringen? Er virtual reality dataspillenes fremtid, eller slenger alle utviklerne seg på en dødsdømt trend? Legg igjen din mening i kommentarfeltet.

Lanseringsvideoen til StarVR (Video: Starbreeze)

Siste fra forsiden