Nintendo

Anklager Nintendo for å sabotere bevaringen av gamle spill

Video Game History Foundation svært misfornøyd med Mario-skaperen.

Jens Erik Vaaler/Gamer.no

Forrige uke kunngjorde Nintendo at spillbutikkene for Wii U og 3DS legges ned.

Det skjer ikke før til neste år, så spillere har tid til å kjøpe det de måtte ønske seg før det er for sent. Beslutningen har likevel belyst problematikken rundt bevaringen av digitale spill for fremtiden, og nå får Nintendo kritikk.

– Destruktivt for spillhistorien

Det er Video Game History Foundation (VGHF) som har rettet et stikk mot utvikleren av blant annet Mario og Zelda.

Organisasjonen – hvis mål nettopp er å bevare spillhistorie – erkjenner at digitale spillbutikker ikke kan holde åpent for alltid. VGHF anklager imidlertid Nintendo og lobbygruppen ESA for å aktivt gå inn for å sabotere forsøk på å bevare spill for fremtiden.

Artikkelen fortsetter under Twitter-bildet.

– Det vi ikke forstår er hva Nintendo forventer at fans skal gjøre dersom de ønsker å spille disse spillene i fremtiden. Som et medlem av Entertainment Software Association, jobber Nintendo aktivt med å forhindre at selv bibliotek kan tilby lovlig tilgang på disse spillene. Å ikke tilby kommersiell tilgang er forståelig, men å i tillegg hindre arbeid med å bevare disse spillene er destruktivt for spillhistorien, heter det i VGHFs uttalelse.

Som VGHF-grunnlegger Frank Cifaldi utdyper på Twitter, vil ikke ESA ha spill i bibliotek i frykt for at enkelte spill kan bli solgt videre ved en senere anledning.

Per Nintendos kunngjøring stanses eShop-kjøp på 3DS og Wii U i mars 2023. Etter det vil man fortsatt kunne laste ned spill man eier, men etter alt å dømme vil også dette forsvinne en gang i fremtiden.

LES OGSÅ: – Spillhistorien er i fare »

Siste fra forsiden