Blander eventyr og action i nye King's Quest

Første kapittel kommer allerede neste måned.

Sierra Games

Sierra Games har benyttet E3 til å vise frem mer av sitt kommende King’s Quest-spill. Gjensynet med Kong Graham fra de klassiske eventyrspillene vil bli en episodebasert affære, og den første episoden kommer ut mot slutten av juli.

King’s Quest: A Knight to Remember skal fortelle historien om Kong Graham før han ble utnevnt til ridder av Daventry. I den nyeste traileren for spillet (se den nederst i saken) deltar Graham i en turnering der vinneren får bli ridder ved Kong Edwards hoff. Graham presenteres som en klønete pusling som på ingen måte passer inn ved siden av de andre konkurrentene, men vi vet jo alle hvordan historien endte.

Fokus på å løse oppgaver

Det går ikke alltid på skinner for unge Graham.

Ifølge utvikler The Old Gentlemen er King’s Quest et eventyrspill med actionelementer der hovedfokuset blir på løsning av oppgaver og puslespill. Ut ifra traileren å dømme vil spillere måtte navigere todimensjonale plattformbrett med innslag av korridorløping. Underveis gjelder det å plukke opp hver eneste gjenstand man finner, i håp om at de vil kunne brukes ved en senere anledning.

King's Quest vil bestå av fem episoder, og utvikleren har sagt at spillet vil bli akkurat så langt som det må bli for å fortelle den planlagte historien. Det gjenstår å se nøyaktig hva det betyr, men de lover at den første episoden vil bli ganske lang og omfattende sammenlignet med andre episodebaserte spill.

King’s Quest kommer til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 og PC.

King's Quest: A Knight to Remember forteller om Kong Graham før han ble ridder av Daventry. (Video: Sierra Games)

Siste fra forsiden