Dishonored 2 skal bygge videre på valgfriheten fra forgjengeren

Du kan velge to vidt forskjellige figurer når spillet kommer til våren.

Emily Kaldwin er en av to spillbare figurer i Dishonored 2.
Skjermbilde (Bethesda/Youtube)

Under Bethesdas pressekonferanse fra E3 tok Arkane Studios til scenen for å vise frem Dishonored 2. Oppfølgeren til snikespillet fra 2012 kommer til PlayStation 4, Xbox One og Windows til våren 2016, og nok en gang står spillervalg sterkt i fokus.

Spillere får valget mellom å være Corvo Attano, hovedpersonen fra Dishonored, eller Emily Kaldwin, Corvos datter. Handlingen i Dishonored 2 foregår 15 år etter det første spillet, og Emily er ikke lenger den lille jenta som ble kidnappet i begynnelsen av det første spillet.

Ulike evner og våpen

Se den første traileren for Dishonored 2. (Video: Bethesda Softworks)

Ifølge Arkane Studios skal Corvo og Emily ha ulike evner og våpen, noe som åpner for flere måter å spille på. Traileren vi fikk se fokuserte kun på Emily og hennes spillestil, som inkluderer evnen til å forvandle seg til en slags morderisk skyggeskapning, men Arkane fortalte at spillere som velger Corvo vil få bygge videre på hans evner og spillestil fra originalen.

Arkane ville ikke røpe mye om spillets handling, men forklarte at handlingsforløpet vil endre seg basert på hvilken figur man velger å spille som. En rekke andre valg påvirker historien underveis, og også denne gangen kan spillere velge å snike seg gjennom spillet, skyte på alt som rører seg, eller selv finne en balanse som passer.

I Dishonored 2 kan du igjen spille som Corvo Attano.

Historien er satt til byen Karnaca, Corvos fødested, der den samme, dødelige pesten fra det første spillet herjer. Fra traileren å dømme er ikke Karnaca like mørk og dyster som Dunwall, der vi hoppet fra hustak til hustak i det første Dishonored-spillet.

Pusser opp forgjengeren

Om du synes det blir for lenge å vente til neste år, fortalte Arkane også at en oppusset versjon av originalen vil lanseres i august. Dishonored Definitive Edition vil by på forbedret grafikk og alt av spillets ekstrainnhold. Dette inkluderer utvidelsene The Dunwall City Trials, The Knife of Dunwall og The Brigmore Witches.

Definitive Edition kommer til PlayStation 4 og Xbox One.

Vår anmelder kalte Dishonored et kjærlighetsbrev til alle som har savnet snikespill i førsteperson da det kom i 2012, og roste valgmulighetene og friheten:

– De utallige måtene å nærme seg situasjonene på, den herlige stemningen og stilen som omkranser hele Dunwall, og de engasjerende og varierte oppdragene bygger under en opplevelse som er vanskelig å legge fra seg.

Visste du at Arkane Studios også puslet med Valves flaggskipserie?
Slik så Dishonored-utviklerens Half-Life 2-episode ut »

Les også
Anmeldelse: Dishonored 2

Siste fra forsiden