Feature

Du har 66 Xbox One-spill å velge mellom i morgen

Her er listen over spill du kan boltre deg i.

Fredag 5. september lanseres Xbox One endelig i Norge, om lag ti måneder etter at store deler av verden først fikk den i salg. En av de mer positive sidene av forsinkelsen er at spillbiblioteket til konsollen har fylt seg gradvis opp i løpet av året, noe som betyr at utvalget ikke er halvgærent for de som ikke bykset på en PlayStation 4.

Vi har valgt å dele listen i to, og sette søkelyset på de 19 spillene som du kun kan få tak i på Microsofts plattformer. Under denne listen finner du en komplett oversikt over resten av spillene som er tilgjengelig på Xbox One fra 5. september.

I morgen kommer vi også med en egen anbefalingssak, der vi trekker ut crème de la crème av Xbox One-spillene, slik at du lettere kan finne det du liker.

Dette er spillene du kan skaffe deg på Xbox One-lanseringsdagen:

Titanfall

Titanfall.

Det første skytespillet fra Call of Duty-avhopperne har ofte blitt omtalt som noe som skulle ta verden med storm. Selv om det i ettertid har vist seg at spillet ikke har greid å vinne den samme lojale følgermassen, er det fremdeles et skytespill som byr på noe helt eget – og da mener vi ikke bare at de kapper enspillerkampanjen og fokuserer fullt ut på flerspillerdelen.

Med et større fokus på de vertikale rommet, der spillerne kan løpe langs vegger, hoppe høyt i luften og bruke spesialferdigheter er Titanfall nærmere arena-skytespillene fra 90-tallet enn den mer jordnære moderne skytetolkningen. At man i tillegg krabber inn i svære roboter – kalt Titans – og kjemper med alt av artilleri det byr på, sørger det for at spillet skiller seg ennå mer fra sine sjangerfrender.

Les mer om Titanfall »

Ryse: Son of Rome

Ryse: Son of Rome.

Da Xbox One ble lansert i fjor høst var Ryse: Son of Rome ett av spillene som sto i første rekke. Her følger vi den romerske centurionen Marius Titus og hans vei mot å bli en leder for en romersk legion. Her må han forsvare Rom mot britiske barbarer som truer med å invadere regionen – ikke så rart at spillet handler om å hugge og slå fiender, med andre ord.

Kampsystemet minner om det rytmiske kontringssystemet popularisert av Batman: Arkham-spillene, ispedd noen «quick-time events». Spillet søker også å inkorporere Kinect naturlig, og man kan beordre legionene sine til å angripe og forsvare med stemmen og armbevegelser. Det er også en flerspillerdel der man kjemper som en gladiator på ulike arenaer i romerriket.

Les mer om Ryse: Son of Rome »

Les også
Anmeldelse: Peggle 2

Dead Rising 3

Dead Rising 3.

Med den nye hovedpersonen Nick Ramos som avatar skal man sanke inn ressurser og våpen med et endelig mål om å slakte utallige udøde. Sammenlignet med sine forgjengere byr Dead Rising 3 på en betydelig større tumleplass, og den nye konsollen sørger også for at opptil tre ganger så mange zombier kan befolke verdenen på en gang.

Som med forgjengeren kan man mekke sammen merkelige våpen, ikle seg rare kostumer, og bare leke seg i den store verdenen. Spillet tar seg aldri særlig seriøst, men det har serien aldri prøvd på heller.

Les mer om Dead Rising 3 »

Killer Instinct

Killer Instinct.

Killer Instinct satser på en gratisspillmodell, noe som gjør at man må kjøpe figurer og annet stæsj utenom. I tillegg slippes det stadig nye figurer, og ettersom vi i Norge henger såpas langt etter er det et godt utvalg tilgjengelig allerede.

Som med Street Fighter- og Mortal Kombat-spillene er det nevekamp mellom to figurer på et todimensjonalt plan som gjelder. Her blokkerer man, kombinerer angrep i en nærmest endeløse angrepsrekker og dasker løs på motstanderen med alt man har. En nettmodus gjør også at du ikke trenger å invitere på en pizzakveld for å få banke andre.

Les mer om Killer Instinct »

Forza Motorsport 5

Forza Motorsport 5.

Med Forza Motorsport 5 ønsker utvikler Turn 10 å by på de beste bilene og banene fra motorverdenen med en så fotorealistisk tilnærming til det hele som mulig med de nye konsollhestekreftene. Dette var også et spill Xbox One-kjøperne i andre regioner fikk oppleve allerede i fjor høst. Derfor er det flott at det er Game of the Year-utgaven som er ute nå, med litt mer kjøtt på beina.

Her kan du kjøre biler fra Ferrari, Pagani, Dallara, McLaren, Lotus og mye mer. Totalt er det over 200 biler å velge fra, og 18 baner. Her bør det være nok å ta av for kjørefansen, med andre ord.

Les mer om Forza Motorsport 5 »

LocoCycle

LocoCycle.

Det nyeste spillet fra gjengen bak Splosion Man. Som motorsykkelen I.R.I.S., som av en eller annen grunn har en egen bevissthet, skal man kjøre gjennom en rekke brett, unngå farer og gasse på. I.R.I.S. følges av stakkars Pablo som ble hektet på sykkelen ved et uhell under flukten fra de som ønsker å fakke henne.

I dette helsprø eventyret får du se motorsykler som slåss mot hverandre, et våpenkartell som truer med å sprenge deg rundt hver eneste sving og en drøss annet merkelig. Utvilsomt Xbox Ones merkeligste lanseringstittel.

Les mer om LocoCycle »

Zoo Tycoon

Zoo Tycoon.

I Zoo Tycoon skal du bygge opp din egen dyrehage, enten alene, eller sammen med opp til tre andre via Xbox Live. I tillegg til å ha over 100 dyr på plakaten et det store trekkplasteret en kampanjemodus der man følger et oppsatt løp. Det er også mulig å bygge den beste parken man kan tenke seg i en egen modus der økonomi er en saga blott.

I tillegg inviterer Xbox One-versjonen til å gjøre små minispill med dyrene, slik som å mate dem eller bade dem. I bunn og grunn en ny utgave av den så å si utdødde tamagotchien med andre ord.

Les mer om Zoo Tycoon »

Max: The Curse of Brotherhood

Max: The Curse of Brotherhood.

Når Felix har tatt seg inn i rommet til Max og leker med lekene hans, uten å ha spurt om lov, gjør storebroren akkurat det enhver forsmådd storebror ville ha gjort – Googlet «Hvordan kan jeg bli kvitt broren min?» Max ender opp med å kaste en forbannelse på ham, og Felix blir umiddelbart kastet inn i en fremmed verden. Med en gang han skjønner hva han egentlig har gjort, bykser Max etter.

Dette resulterer i et enkelt todimensjonalt plattformspill der du hopper deg gjennom en rekke brett. Gimmicket her er tusjen Max bruker til å manipulere landskapet med, noe som gjør at han kan heve pillarer, skyte magisk ild eller tegne en vei for flytende vann.

Les mer om Max: The Curse of Brotherhood »

Halo: Spartan Assault

.Halo: Spartan Assault.

Halo: Spartan Assault var først et spill for Windows 8 og Windows-telefoner, men har også fått en Xbox One-utgave. I motsetning til så å si alle andre spill med navnet Halo (bortsett fra ett) er ikke dette en førstepersonsskyter, men heller et skytespill sett fra fugleperspektiv.

Historien er satt i tidsrommet mellom Halo 3 og Halo 4. Spilleren styrer soldatene Edward Davis og Sarah Palmer gjennom 25 oppdrag.

Les mer om Halo: Spartan Assault »

Super Time Force

Super Time Force.

Se for deg at du spiller gjennom et brett i et plattformspill helt til du dør. Se for deg at du kan skru tilbake tiden og hoppe inn igjen og spillr side ved side med spøkelset av figuren som nettopp døde. Se for deg at du kan gjøre dette om og om igjen. Da har du Super Time Force.

Dette todimensjonale skytespillet lar deg spille med deg selv, om og om igjen, gjennom en drøss med brett. Kulene hagler rundt deg, og du må passe på å ikke bruke opp den tilmålte tiden din. At historien handler om en militant tidsreiseorganisasjon som reiser tilbake til juratiden for å redde dinosaurene fra å dø ut er egentlig bare en bonus.

Les mer om Super Time Force »

Crimson Dragon

Crimson Dragon.

Skinneskytteren Crimson Dragon er en åndelig oppfølger til Panzer Dragoon-serien, og ble laget av mange av de samme folkene. Spillet lar deg fly drager, som du også kan ta vare på og mate slik at de blir sterkere og lærer seg nye ferdigheter.

Bakteppet for det hele er en konflikt med en svær fiende kalt White Phantom. Helt til dette monsteret plutselig dukket opp hadde mennesker levd i fred i en koloni på planeten Draco. Nå må de kjempe for å overleve den ruvende trusselen.

Les mer om Crimson Dragon »

Fighter Within

Fighter Within.
Ubisoft

Med Fighter Within ønsker utvikler Daoka å lage et slåssespill som drar nytte av Kinect. Her skal du bruke kroppen for å daske fra deg, forsvare deg og kjempe mot alt og alle. Velg mellom forskjellige figurer og kjemp deg gjenom en enspillermodus, eller prøv å beiseire kompisen din i den virtuelle nevekampen.

For de som prøvde seg på forgjengeren Fighters Uncaged på Xbox 360s Kinect er det mye av det samme å spore her.

Les mer om Fighter Within »

Powerstar Golf

Powerstar Golf.

Powerstar Golf er enkelt og greit et golfspill. Med et rollespillaktig progresjonssystem og sin asynkrone flerspillerdel er det likevel mer enn nok her å bite tak i. I tillegg tar ikke spillet seg blodseriøst, og satser på et mer animert uttrykk enn de som går for realisme.

De forskjellige figurene har også ulike superferdigheter – alt fra å kunne skyte lenger til mer spennende ting som å splitte en ball opp i flere baller ved slag. At det ikke er en nettbasert flerspillerdel kan nok likevel skremme noen, men siden det er gratis skader det ikke å prøve.

Les mer om Powerstar Golf »

Xbox Fitness

Xbox Fitness.

Xbox Fitness er egentlig mer en tjeneste enn et spill. Her skal du trene med Kinect-kameraet, som skal holde styr på hvor mange kalorier du brenner, hvor høy puls du har, og om du gjør treningsøvelsene riktig. Selvfølgelig holder applikasjonen også styr på fremgangen din, og hjelper deg med råd og motivasjon.

I tilleg kan du få hjelp av trenere du sikkert kjenenr igjen fra enkelte tv-show, slik som Jillian Michaels, Tracy Anderson og Shaun T.

Les mer om Xbox Fitness »

Kinect Sports Rivals

Kinect Sports Rivals.

Som med forgjengerspillet Kinect Sports til Xbox 360 fungerer Kinect Sports Rivals som et introduksjonsspill til Kinect. Her skal du delta i foskjellige sportsgenrer, slik som fotball, bowling, vannscooterkjøring og skyting.

Den nye kamerasensoren scanner kroppen din før du begynner spillet, slik at figuren din blir en del av spillet. Du kan også spille over nettet, mot rundetider og rekorder som vennelisten din har greid å sette.

Les mer om Kinect Sports Rivals »

Sixty Second Shooter Prime

Sixty Second Shooter Prime.

Hva om du bare hadde 60 sekunder på deg til å skyte alt rundt deg? Det er konseptet til Sixty Second Shooter Prime. Her må du plaffe løs og ødelegge så mye som mulig på ett minutt. Bruk en rekke forskjellige våpen, bomber og misiler for å få kombobonuser.

Denne tostikkeskyteren lar deg teste hvor mye du klarer å ødelegge på kortest mulig tid – et friskt pust fra den vanlige leksa om å leve så lenge som mulig. Riktignok finnes det utgaver av spillet også til PS Vita og Windows, men denne utvidede utgaven finner du kun på Xbox One.

Les mer om Sixty Second Shooter Prime »

Zombie Driver: Ultimate Edition

Zombie Driver: Ultimate Edition.

Denne oppussede utgaven av Zombie Driver, som inneholder alt av nedlastbart innhold, får du kun spilt på Xbox One. Tittelen sier vel egentlig alt? Fra et ovenfra-og-ned-perspektiv skal du ta utrolige kjøredoninger i bruk til å slakte zombier så effektivt som mulig.

De fleste kommer nok til å bryne seg på historiemodusen, men det er også en turneringsmodus og en overlevelsesmodus kalt Slaughter for de som vil teste sine ferdigheter.

Les mer om Zombie Driver: Ultimate Edition »

Dance Central Spotlight

Dance Central Spotlight.

Etter å ha hatt stor suksess på Xbox 360 med Dance Central-serien, prøver nå Harmonix seg nok en gang på Xbox One. Her danser du, mens Kinect-kameraet plukker opp bevegelsene dine og gir deg tilbakemelding på hvor bra du gjør det. Den lavere inngangsprisen gjør at du må satse på å kjøpe flere individuelle sanger til dansespillet, men utvikleren lover at hver sang byr på flere dansemanøvre og mer valgmuligheter enn tidligere.

Dance Central har alltid vært et party-spill, føst og fremst, og vi vil tro man kan få mye av den samme opplevelsen som i de tidligere spillene med denne nye Xbox One-utgave.

Les mer om Dance Central Spotlight »

Peggle 2

Peggle 2.

PopCap vender tilbake til Peggle-universet med den første direkte oppfølgeren til det populære kulespillet. Formelen er like enkel som før: skyt en kule, og se på at den treffer «pegs» på sin vei ned mot avgrunnen nederst i skjermen. Som vanlig eksploderer også skjermen i et fyrverkeri av musikk og farger når du når dine mål.

Nytt i oppfølgeren er en konkurransemodus mellom to spillere, nye figurer med hver sin unike superferdighet og muligheten til å styre det hele med Kinect, om du vil det. I tillegg er det mulig å kjempe mot andre over nett i en flerspillermodus.

Les mer om Peggle 2 »

Nedenfor finner du en liste over de andre spillene som er tilgjengelig på Xbox One ved lansering, men som også er å få tak i på PlayStation-konsoller og andre plattformer.

 • Angry Birds Star Wars
 • Another World: 20 Aniversary Edition
 • Assassin's Creed IV: Black Flag
 • Battlefield 4
 • Call of Duty: Ghosts
 • Child of Light
 • Contrast
 • Diablo III: Ultimate Evil Edition
 • EA Sports UFC
 • FIFA 14
 • Guacamelee!: Super Turbo Champion Edition
 • Just Dance 2014
 • LEGO Marvel Super Heroes
 • LEGO The Hobbit
 • Madden NFL 15
 • Madden NFL 25
 • Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
 • Metro Redux
 • Minecraft
 • Murdered: Soul Suspect
 • NBA 2K14
 • NBA Live 14
 • Need for Speed: Rivals
 • Outlast
 • Pinball FX2
 • Plants vs. Zombies: Garden Warfare
 • R.B.I. Baseball 14
 • Rayman Legends
 • Skylanders: Swap Force
 • Sniper Elite III
 • Stick it to the Man
 • Strider
 • Strike Suit Zero: Director's Cut
 • The Amazing Spider-Man 2
 • The Golf Club
 • The LEGO Movie Videogame
 • Thief
 • Tomb Raider: Definitive Edition
 • Transformers: Rise of the Dark Spark
 • Trials Fusion
 • Valiant Hearts: The Great War
 • Warframe
 • Warriors Orochi 3 Ultimate
 • Watch Dogs
 • Wolfenstein: The New Order
 • Worms Battleground
 • Zumba Fitness: World Party

Siste fra forsiden