Epic Games saksøker Fortnite-spillere for juksing

Skal ha brukt egen programvare for å gi seg fordeler.

Epic Games

Utvikleren av det nettbaserte overlevelsesspillet Fortnite, Epic Games, har nå saksøkt to spillere for å jukse i det populære spillet. Det melder blant andre nettstedet Polygon.

Juksingen skal ha gått ut på at de to saksøkte personene har benyttet abonnementsbaserte juksetjenester som er tilgjengelige via nettsiden AddictedCheating.

De to skal ha utført juksingen ved å modifisere AddictedCheating-tjenester spesifikt for å omgå de tekniske sikkerhetsmekanismene som Epic har lagt inn i spillet, noe som innebærer at de ifølge søksmålsdokumentet har injisert uautorisert kode inn i spillet.

Brudd på opphavsretten

Epic Games

Dette representerer igjen et brudd på opphavsretten, og det er på det grunnlaget at de to saksøkes. Samtidig skal gjerningspersonene ha oppfordret andre spillere til å utføre de samme modifikasjonene, og dermed medvirket til flere brudd på opphavsretten.

En av juksemakerne skal ha blitt bannlyst fra Fortnite en rekke ganger tidligere, men har ifølge Epic fortsatt å lage nye brukerkontoer under falsk navn.

Som Polygon peker på kan brudd på opphavsretten i verste fall medføre et erstatningsbeløp på opptil 150 000 dollar, men det er nok tvilsomt at de to i dette tilfellet vil bli idømt en fullt så streng straff. Det er imidlertid ennå høyst uvisst hva utfallet blir.

Fortnite er et hektisk overlevelsesspill med tegneserieaktig grafikk hvor man både må drepe fiender, samle ressurser og bygge bygninger for å klare brasene. Spillet har den siste tiden begynt å ta opp konkurransen med det populære Playerunknown's Battlegrounds-konseptet.

Sjekk vårt førsteinntrykk av Early Access-versjonen av Fortnite »

Siste fra forsiden