Forza Motorsport 6 er annonsert

Det neste spillet i racingserien skal utvikles i tett samarbeid med Ford.

Nye Ford GT vil pryde coveret til Forza Motorsport 6.
Microsoft Studios

Under nattens North American International Auto Show in Detroit, annonserte Microsoft og Turn 10 Forza Motorsport 6. Nyheten kom i forbindelse med annonseringen av nye Ford GT. Den kommende bilen vil også pryde omsalget på spillet. I tillegg vil nye Ford Shelby GT350 og F-150 Raptor være tilgjengelig i Forza 6.

Foruten en kort teaser, ble det ikke gitt noe informasjon om spillet. Dan Greenawalt, kunstnerisk direktør i Turn 10, bekreftet at spillet vil bli vist under årets E3-messe i juni.

Kjør Ford GT i Forza Motorsport 6.

Utviklerne lover at 2015 blir det største og travleste året for spillserien, uten å gå inn på detaljer. Microsoft satser stort på Forza-merkevaren, og lanserte en egen Forza Hub til Xbox One i forbindelse med fjorårets lansering av Forza Horizon 2. Der inne har man oversikt over nyheter og arrangementer i spillene. I My Forza-delen kan spillerne sjekke ut deres fremtid og låse opp belønninger, som for eksempel kreditt til å bruke i spillet.

Jubilerer

Med nye Forza Motorsport-spill annethvert år, kom ikke nattens annonsering som en overraskelse. Serien feirer også tiårsjubileum i år. Det siste spillet i serien, Forza Motorsport 5, var et av lanseringspillene til Xbox One.

– [Forza 5] bærer litt preg av å være forhastet til lanseringen av konsollen, skrev vår anmelder da. Spillet har også fått kritikk for fokuset på mikrotransaksjoner. Forza Horizon 2, som satser mer på en åpen verden og har et litt mer arkadepreg, kom ut i fjor og ble tatt svært godt imot.

Ingen dato er fastsatt for Forza Motorsport 6, men det er ventet at spillet lanseres i løpet av høsten.

Den korte teaserfilmen for Forza Motorsport 6.

Siste fra forsiden