Her rundes alle Fallout-spillene på 90 minutter

Ny, imponerende speedrun-rekord.

«Speedrunning» – det å fullføre spill på kortest mulig tid – er blitt en sport med mange ivrige aktører, og stadig settes det nye, imponerende rekorder. Nå melder blant andre Eurogamer om en ny Fallout-rekord som nok vil heve noen øyebryn.

Speedrunneren med det klingende brukernavnet Tomatoanus fullførte nylig samtlige Fallout-spill – altså Fallout 1, 2, 3, 4 Fallout: New Vegas – på én time, 29 minutter og 47 sekunder uten lastesekvenser.

Rekorden er registrert på nettstedet Speedrun.com og dokumentert i en YouTube-video som du kan se øverst i artikkelen.

Skjermdump

Utnytter glitcher

Som man kan lese av rekordinnehaverens FAQ ble rekorden satt i den såkalte «any%»-kategorien, som betyr at det er tillatt for spilleren å utnytte «glitcher» og tekniske feil i spillet. Spilleren benyttet også den enkleste vanskelighetsgraden.

Ifølge spilleren har han tilbragt flere tusen timer med Fallout-spillene utenom speedrunningen, som rimeligvis betyr at personen er meget godt kjent med spillene – og alle glitchene som kan utnyttes.

I tillegg til å benytte seg av glitcher bruker spilleren også spesielle teknikker for å blant annet bevege seg ekstra raskt rundt på kartet i Fallout 1 og 2. Alle detaljene om hvordan han gikk frem for å sette den nye rekorden finner du i FAQ-seksjonen.

Tomatoanus har for øvrig ingen av verdensrekordene for speedrunning i de individuelle Fallout-spillene, men ligger likevel i det øvre sjiktet i samtlige titler.

Les også: Snart får du mulighet til å teste Fallout 76 »

Siste fra forsiden